Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Bitcoin nadert de kritieke pre-halving gevarenzone

Bitcoin kan weleens een paar dagen verwijderd zijn van de zogenaamde pre-halving gevarenzone. Dat is een periode voor de halving waarin de koers historisch gezien begon te dalen, zo stelt de populaire analist Rekt Capital. “Over twee dagen zit Bitcoin officieel in de ‘gevarenzone’ […] waar historisch gezien de pre-halving dalingen begonnen”, zo spreekt hij.

14 tot 28 dagen voor de halving

In het verleden begon de Bitcoin koers 14 tot 28 dagen voor de halving te dippen. Tijdens de halving van 2016 viel Bitcoin met 40 procent omlaag en in 2020 ging het om 20 procent.

In januari voorspelde Rekt Capital dat er ongeveer 60 dagen voor de halving een rally zou plaatsvinden, gevolgd door een daling één tot drie weken voor de halving.

Die voorspelling is in ieder geval gedeeltelijk uitgekomen. In februari begon Bitcoin te stijgen en begin maart werd een nieuwe all-time high op de borden gezet. Wat meteen de eerste keer markeerde dat Bitcoin hierin slaagde voor de halving.

Nu moeten we nog 33 dagen wachten op de halving, die nog 32 dagen van ons verwijderd is en voor 20 april op het programma staat.

Crypto.com baas en Binance CEO bullish over Bitcoin

Binance CEO Richard Teng vertelde op 17 maart tijdens een evenement in Thailand dat Bitcoin vanaf hier zal blijven opklimmen en hoger dan 80.000 dollar staat voor het einde van 2024. Dat zou voor de meeste mensen waarschijnlijk nog een tegenvaller zijn, als Bitcoin op die koers blijft hangen dit jaar.

Volgens Teng is Bitcoin “net begonnen” en om dat te bewijzen wijst hij naar grote institutionele beleggers die via de Spot Bitcoin ETFs instappen.

Inmiddels zit er voor 56,4 miljard dollar aan kapitaal in de ETFs, maar dat is niet helemaal eerlijk omdat Grayscale zijn fonds al in 2013 opende en voor vele miljarden dollars aan Bitcoin in bezit had.

Crypto.com CEO Kris Marszalek vertelde op 15 maart tegenover CNBC dat de daling van Bitcoin een “gezonde beweging” is die wat leverage uit de markt haalt. We spreken van leverage als handelaren met geleend geld gokken op verdere stijgingen vna de Bitcoin koers.

Naarmate het gebruik van leverage toeneemt is er een steeds grotere kans op correcties, omdat je dit soort gedrag vaak ziet op de (lokale) top van een hype.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?