Bitcoin prijs, Bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin zit niet meer in een parabolische stijging

De pseudonieme analist Dave the Wave constateert dat het verliezen van de grens van 60.000 dollar door Bitcoin – wat vannacht gebeurde – betekent dat er geen sprake meer is van een parabolische trend. Volgens Dave the Wave komt er meer consolidatie aan voor Bitcoin, wat betekent dat we hier een “beter fundament” kunnen bouwen.

Niet parabolisch, wel positieve punten

Hoewel Bitcoin dus niet parabolisch gaat op dit moment en de kans daarop verkeken zijn, ziet Dave the Wave ook nog wel positieve punten voor de digitale munt.

“Een positieve kant aan het feit dat Bitcoin niet parabolisch gaat, is dat de munt zich hiermee op een stabiele manier kan blijven ontwikkelen. Consolidatie en dan hernieuwde kracht richting het vierde kwartaal”, aldus Dave the Wave.

Volgens de analist kan dat op termijn zelfs voor hogere koersen zorgen voor Bitcoin. Hoe langer de consolidatie duurt, hoe hoger de koersen die we straks bereiken volgens Dave the Wave.

Volgens Dave the Wave moeten we dus geduld houden tot het vierde kwartaal van 2024. Tot dat moment is het te hopen dat Bitcoin zich weer aan de bovenkant van het trendkanaal kan manifesteren, rond het niveau van 71.000 tot 72.000 dollar.

Bitcoin terug naar $50.000?

Dave the Wave voorspelde zelfs dat Bitcoin kan terugvallen naar 50.000 dollar. Daar zou de digitale munt steun moeten vinden op het 0,382 Fibonacci-niveau.

Volgens de analist zou een Bitcoin koers van 50.000 dollar ons terug in de “koopzone” brengen van zijn logarithmic growth curve (LGC) model, dat poogt de Bitcoin koers op de lange termijn te voorspellen en de ruis op de korte termijn te filteren.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 60.964 dollar, terwijl er vannacht nog een koers van 58.443 dollar op de borden stond voor de digitale munt.

Wat dat betreft heeft Bitcoin alweer een belangrijke opleving gezien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten