Bitcoin Nieuws

Bitcoin zou jaarlijkse winst moeten vasthouden, zegt Tom Lee

Bitcoin heeft in het begin van dit jaar een grote prijsbeweging omhoog gemaakt. Het is nu zaak dat BTC deze prijsstijging vasthoudt en de winst gaat consolideren. Dat betoogt Tom Lee, investeringsadviseur bij Fundstrat Global Advisors.


Sterke zomer

In een interview voor BlockTV op 22 oktober zei Lee dat alle opwinding rondom Bitcoin in juli het teken was van een oververhitte markt. Lee is een bekende Bitcoin-analist, en daarnaast mede-oprichter en strategisch adviseur bij Fundstrat Global Advisors.

In tegenstelling tot veel andere analisten, denkt Lee dat de recente daling in prijs niet veroorzaakt is door de langzame start van het Bakkt-platform. Als verklaring geeft hij de euforie binnen de markt in de zomer, waardoor de daaropvolgende periode tegen leek te vallen.

De analist verwijst naar Fundstrat’s graadmeter voor marktsentiment genaamd de Bitcoin Misery Index (BMI). Deze indicator probeert het sentiment binnen de markt in een index te vatten: 100 is een extreem positief sentiment, en 0 betekent geen enkel vertrouwen binnen de markt. Tom Lee vertelt dat de BMI-scores van afgelopen zomer, met name juli, bijzonder hoog waren.


Bitcoin Misery Index

De index werd ontworpen door Lee om handelaren te helpen het marktsentiment goed in te schatten. Het gaat er vooral om hoe positief investeerders zijn over de koers en de volatiliteit van BTC. De niveaus van zomer 2019 waren volgens Lee nog niet eerder vertoond. Hoewel positief sentiment meestal een goed teken is voor investeerders, vertelt de Fundstrat-analist dat het twee kanten heeft. Een uitzonderlijk hoge BMI-score kan ook duiden op ongegronde euforie, wat volatiliteit creëert.

Lee’s verzoek tot een stabiele Bitcoin-prijs werd echter niet verhoord. Kort na zijn interview met BlockTV zakte de BTC-koers in rap tempo tot rond de $7400. Op moment van schrijven schommelt de prijs nog altijd rond $7500 per Bitcoin: een daling van bijna 7% op de 24-uurs grafiek.


De Misery Index lezen

Toen de Bitcoin Misery Index in maart 2018 werd gelanceerd vertelde Lee dat je het best kan investeren wanneer de indicator laag is, en andersom. Marktsentiment is vaak niet gegrond op harde feiten, en daarom kan men profiteren van laag vertrouwen (wat vaak leidt tot lagere prijzen).

“Wanneer de Bitcoin Misery Index op ‘misery’ staat (onder 27), ziet Bitcoin de beste jaarlijkse prestaties. Ongeveer elk jaar wordt een signaal gegenereerd. Wanneer de BMI zich op het niveau van ‘misery’ bevindt, zijn de vooruitzichten voor de toekomst meestal zeer goed.”

 

Bitcoin nieuws

Grootste Bitcoin-fonds ter wereld staat 35 procent onder water Grootste Bitcoin-fonds ter wereld staat 35 procent onder water
Satoshi Nakamoto had Bitcoin bijna Netcoin genoemd Satoshi Nakamoto had Bitcoin bijna Netcoin genoemd
Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan Bitcoin miner Compute North vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Als Ripple wint tegen SEC, gaat de hele crypto-industrie parabolisch Als Ripple wint tegen SEC, gaat de hele crypto-industrie parabolisch
Waarom is de Ethereum koers met 23% gedaald na de Merge? Waarom is de Ethereum koers met 23% gedaald na de Merge?
Advocaat Ripple hint op overwinning, XRP koers stijgt Advocaat Ripple hint op overwinning, XRP koers stijgt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten