Bitcoin

Bitcoinhouders (HODL) verdienen geld ondanks daling

De meeste Bitcoinhouders (BTC-HODLERS) verdienen geld aan hun investeringen, ondanks de daling van die de cryptocurrency de afgelopen weken heeft meegemaakt.


Veel Bitcoin-adressen in de winsten

In de afgelopen periode is de top 1 cryptocurrency gedaald naar circa $7.000. Dit is het laagste niveau in zes maanden tijd. De crypto wordt nu voor ongeveer $7.250 verhandeld, op het moment dat dit artikel wordt geplaatst. In juni 2019 lag dit nog op 13.800, wat betekent dat de crypto met ruim 40% in waarde is gedaald sinds juni.

Alhoewel de cryptocurrency significant in waarde is gedaald, blijkt dat maar liefst 15.30 miljoen (54%) van alle Bitcoin-adressen nog steeds winsten boeken. Dit houdt in dat de waarde van de Bitcoins in 54% van alle Bitcoin-adressen op dit moment hoger ligt dan het moment waar deze Bitcoins voor zijn aangeschaft. Ook betekent dit dat de meerderheid van de Bitcoin-houders op dit moment één of meerdere Bitcoins heeft aangeschaft toen deze minder waard was dan $7.250.


BTC is ver weg van capitulatie

Momenteel bevindt BTC zich ver weg van capitulatie. Dit is het moment waarop beleggers proberen een investering of markt zo snel mogelijk te verlaten dat ze bereid zijn om alle winsten op te geven. Het lijkt meer op paniekverkoop. Deze paniekverkoop maakt de prijsdaling over het algemeen net wat erger en wordt normaliter beschouwd als de laatste fase van een bear-markt.


Wat heeft de BTC-crash veroorzaakt?

Het is soms lastig uit te leggen waarom de waarde van een product stijgt of daalt. Zo is dat in dit geval ook met Bitcoin (BTC). Recent schreef Newsbit over de mogelijke oorzaken van de plotselinge recente crash richting $7.000.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en Bitcoin-nieuws? Houd de nieuwspagina voor dit onderwerp in de gaten!


Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?