Bitcoin prijs zakt naar $7.000, ook Ethereum koers crasht

De cryptocurrency markt gaat vandaag hard onderuit. De Bitcoin prijs daalt richting de $7.000 dollar en de grootste altcoin Ethereum verliest meer dan 13 procent. Wat kunnen we verwachten na deze enorme crash?


Wat is de reden van de crash?

De crypto koersen gaan vandaag massaal onderuit maar wat is hier de reden voor? Volgens sommigen zat de crash er gewoon aan te komen TA gezien. Volgens anderen komt het door de uitspraken van de Centrale Bank van China (PBoC). De PBoC heeft zijn zeer strenge beleid tegen crypto handel en crypto exchanges opgevoerd.

De Centrale Bank heeft onlangs zelfs particulieren verzocht bedrijven die actief zijn in de handel in virtuele activa te melden bij het hoofdkantoor van de People’s Bank of China. Dit zodat deze activiteiten per direct stop gezet kunnen worden door de Chinese overheid.

Gisteren ging er zelfs een gerucht dat een kantoor van Binance was binnengevallen door de Chinese politie. Echter, Binance heeft de inval ontkend. De woordvoerder noemde het fake nieuws.

De Amerikaanse beurshandelaar Peter Schiff twitterde gisteren zelfs dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs richting de $1.000 dollar gaat crashen. Dit omdat er een zogenaamde ‘Head and Shoulders’ patroon ontstaat. Of dit waar is valt nog maar te zien. Veel crypto analisten hebben de prijsvoorspelling van Schiff afgedaan als ‘idioot’.


Bitcoin prijs daalt richting $7.000

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw hard onderuit gegaan. Slechts een uur geleden zakte de BTC prijs zelfs even tot onder de $7.000 dollar.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $7.160 dollar. Dat is ongeveer 10% lager dan een dag geleden. Toen lag de Bitcoin koers namelijk rond de $7.870 dollar.

De vraag is nu: Wat kunnen we verwachten dat de BTC koers gaat doen? Komt er een relieve rally of zakt de prijs nog verder naar beneden? Crypto analist Nick vertelt het volgende: “Rond de $6.960 en de $7.070 ligt een kleine support. Vanuit hier zou een kleine relieve rally ontstaan.” Toch is het lang niet zeker of we vanaf hier omhoog gaan. “We kunnen zomaar nog een stuk verder naar beneden zakken,” vertelt hij.


Ethereum koers bereikt cruciale support

De grootste altcoin, Ethereum, heeft het nog zwaarder te verduren vandaag. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $150,60 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum koers nog rond de $171,90 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met meer dan 12 procent is gedaald.

Crypto analist Nick vertelt dat Ethereum een cruciaal niveau bereikt vandaag. Namelijk de support die de munt heeft van de ‘weekly range’. “Als de ETH prijs door deze support zakt kunnen we een flinke daling verwachten”, vertelt hij.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken