Chinese politie sluit het kantoor van Binance

De Chinese autoriteiten zijn naar verluidt het kantoor van crypto exchange Binance binnengevallen. Na de inval werd het kantoor gesloten.

Naamloze Chinese bronnen vertellen aan ‘The Block’ dat de politie de kantoren van Binance heeft gesloten nadat ze het pand waren binnengevallen. Naar verluidt waren er zo’n 50 tot 100 werknemers van de exchange aanwezig op het kantoor in Shanghai. Binance heeft nog niet gereageerd op de inval.


Centrale bank verzoekt particulieren crypto bedrijven aan te geven

De inval is niet geheel onverwacht. China hanteert al tijden lang een zeer streng beleid tegen cryptocurrency gerelateerde bedrijven.

Onlangs hebben de financiële autoriteiten in China particulieren verzocht bedrijven die actief zijn in de handel in virtuele activa te melden bij het hoofdkantoor van de People’s Bank of China. Dit is de centrale bank van het land. Activiteiten die moeten worden gemeld, zijn onder meer:

Transacties in virtuele munten, fondsenwerving in Bitcoin, Ethereum of andere cryptocurrencies, het aanbieden van diensten als handel in cryptocurrencies, het aanbieden van ICO’s en meer.

Binance heeft eerder vertelt dat het de nieuwe regels nooit heeft ontvangen. Ook crypto exchange crypto exchange Huobi vertelde dat het de regelgeving nooit officieel heeft ontvangen. Wel vertelde Huobi af te weten van de regels.


“Kantoren zijn een verouderd concept”

Om de lastige regels te voorkomen opende Binance in 2018 kantoren in Malta. De kantoren werden op het eiland gevestigd toen het eiland haar cryptocurrency-vriendelijke regelgevingsprojecten uitbreidde.

Vorige maand waren er geruchten dat de exchange kantoren in de Chinese hoofdstad Beijing opende, ondanks de uitgesproken anti-cryptocurrency-houding.

Volgens Changpeng Zhao, de CEO van het bedrijf, zijn kantoren zelf echter een verouderd concept. In een tweet op 19 november zei Zhao: “Kantoren en HQ zijn oude concepten zoals sms en mms. De tijd gaat verder … “

Eerder deze week werd het Weibo account van Binance ook al geblokkeerd. Het account van de exchange werd op 13 november geblokkeerd vanwege het zogenaamd schenden van het beleid van de site.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken