Bitfinex Bitcoin prijs uit CoinMarketCap berekening gehaald

 
 

De cryptocurrency markt-tracker CoinMarketCap heeft de Bitcoin-prijzen van de in de problemen geraakte cryptocurrency exchange Bitfinex uitgesloten van zijn gemiddelde Bitcoin-prijs berekening.


Groot verschil

De prijs van de Bitcoin op Bitfinex, vergeleken met het gemiddelde op CoinMarketCap, is groot. Op het moment van dit artikel is de prijs van een Bitcoin (BTC) ongeveer $5600, terwijl dit op $5950 ligt bij Bitfinex.


Regels CoinMarketCap

Onlangs heeft CoinMarketCap zijn regels aangescherpt ten aanzien van cryptocurrency exchanges. In een verklaring laat het bedrijf weten dat het specifieke exchanges uit zijn berekening(en) haalt als de prijs niet lijkt te wijzen op een vrije marktprijs. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer een crypto exchange verhuizingen of stortingen (tijdelijk) uitschakelt. Ook het blokkeren van aankopen vanuit een specifiek geografisch gebied valt hieronder.


Veel gedoe rondom Bitfinex

De afgelopen weken speelt er veel rondom de crypto exchange Bitfinex. Zo zou de exchange een verlies van $850.000.000 ($850 miljoen) hebben gedekt met reserves van stablecoin Tether (USDT). Dit geld zou namelijk in beslag zijn genomen door verschillende autoriteiten. Het bedrijf is actief bezig om dit geld terug te krijgen van de autoriteiten. In de tussentijd had het bedrijf echter nog kosten die gedekt moesten worden.


Crypto Exchange Offering

Nu wil de crypto exchange een bedrag van $1.000.000.000 ($1 miljard) ophalen in een zogenoemde Cryptocurrency Exchange Offering. Hiermee wil het bedrijf zich financieel gezien weer gezond maken. Naar verluidt zijn de pre-orders voor deze offering al gestart.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken