Litecoin

BitGo en Litecoin Foundation werken samen voor bewaaroplossingen

De Litecoin Foundation is een non-profit organisatie die tevens Litecoin (LTC) ondersteunt. Samen met BitGo is het een samenwerking aangegaan om gezamenlijk oplossingen te vinden voor de digitale opslag en bewaring van digitale activa, zoals LTC.


Twitter-bericht

Dit maakte het bedrijf bekend via een bericht op het sociale netwerk van Twitter. Volgens deze update, maakt de Litecoin Foundation gebruik van de wallet van BitGo, en hiermee meerdere handtekeningen voor haar bewaarmogelijkheden voor cryptocurrencies. Beide bedrijven leveren verder echter weinig details over de samenwerking.


Wat is BitGo?

BitGo is opgericht in 2013 als een provider van een Bitcoin (BTC)-wallet. Hiermee is het een partij die al enorm lang in deze markt actief is. In 2018 wist het bedrijf zijn service uit te breiden naar een wallet met meerdere handtekeningen. Ook ondersteunt BitGo momenteel meer dan 200 cryptocurrencies, in plaats van alleen BTC.

Door meerdere handtekeningen te gebruiken, worden er meerdere coderingen gebruikt om een transactie te valideren. Op deze manier kunnen privésleutels naar meer dan één persoon worden verstuurd.

Volgens één van de vertegenwoordigers van het bedrijf is BitGo het eerste platform dat het systeem met meerdere handtekeningen aanbiedt aan het grote publiek en met zoveel diverse cryptocurrencies.