Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Bitkraft VC lanceert blockchain-gaming investeringsfonds van $75 miljoen

Bitkraft VC, een investeringsplatform voor e-sport, gaming en interactieve media, heeft een tokenfonds opgericht ter waarde van $75 miljoen. Dit fonds zal gebruikt worden voor investeringen in blockchain-gaming en in digitale entertainment.


Beleggingsadviseur Bitkraft

Naar verluidt wordt er een ‘stage-agostic’-strategie toegepast. Dit houdt in dat geld wordt geïnvesteerd in bedrijven én startups, ongeacht in welke fase van bedrijfsontwikkeling zij zitten. Hiernaast zal het tokenfonds ook investeren in cryptocurrencies en non-fungible tokens, ofwel NFT’s.

Bitkraft ontving in juni van dit jaar een officiële registratie als beleggingsadviseur van de Amerikaanse SEC, waardoor het platform voldoet aan de regulatie-eisen.


Eerste investeringen in blockchain van Ethereum

Naar verluidt heeft Bitkraft al in 6 partijen geïnvesteerd, waaronder Yield Guild Games, Immutable Alethea AI en Horizon Games. Hierover zegt het bedrijf het volgende:

“Wij konden de financiering pas na de definitieve afronding aankondigen, maar hebben er actief gebruik van gemaakt.”

Hierdoor heeft het fonds tot op heden voornamelijk geïnvesteerd in startups die voortbouwen op de blockchain van Ethereum (ETH). Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf is dit echter toeval. Hierover zegt hij het volgende:

“We hanteren een keten-agnostische benadering en beoordelen ieder project van geval tot geval. We beginnen een aantal opwindende activiteiten op Solana te zien en zullen vroege gaming-projecten in dat ecosysteem nauwlettend volgen.”

Naar verluidt is Bitkraft Ventures van plan om tegen het einde van 2022 te investeren in zo’n 25 bedrijven. Het durfkapitaalbedrijf heeft meer dan $540 miljoen aan activa onder zijn beheer en heeft een portfolio van meer dan 60 bedrijven in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het is op dit moment nog onbekend wat het volgende bedrijf zal zijn waar Bitkraft in zal investeren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten