Bitcoin,, Trending

Bitmain’s hashrate significant gedaald in afgelopen 30 dagen

Bitmain, de Chinese cryptocurrency mining apparatuurbouwer heeft in de afgelopen 30 dagen een sterke daling meegemaakt in hashrate.


Analyse

Iedere 30 dagen wordt de hashrate van alle Bitmain hardware geanalyseerd. De resultaten van de laatste analyse liegen er niet om; de hashrate is significant naar beneden gegaan. Zo is het hash-algoritme SHA256 waar het bedrijf gebruik van maakt gedaald van 1.692.35 quadrillion hashes per seconde (PH / s) in maart naar 237.29 PH / s eind april.


Weinig partijen verantwoordelijk voor groot deel hashingkracht

Slechts 2 Bitcoin miningpools van Bitmain, Antpool en BTC.com zijn verantwoordelijk voor bijna 25% van de totale hashingkracht. Ook dit percentage is lager dan een jaar eerder, zo was dit vorig jaar zo’n 40%.


Nieuwe hardware brengt hoop

Bitmain heeft al laten weten dat het bezig is met het ontwikkelen en lanceren van nieuwe mining hardware. Deze zou volledig moeten kunnen draaien op de Bitcoin block-beloning die vanaf 2020 wordt gehalveerd. Vanaf halverwege dit jaar neemt de beloning per Bitcoin block af van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Wat deze beloning met de prijs van de Bitcoin gaat doen is erg lastig te voorspellen.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?