Bitcoin

BitMEX onthult wie Bitcoin netwerk financiert

De onderzoeksafdeling van crypto exchange BitMEX heeft haar licht geworpen op wie de ontwikkeling van de open source-software achter Bitcoin financiert.


De situatie is gezonder dan voorheen

Volgens een BitMEX Research rapport, dat op 28 maart is gepubliceerd, leveren de blockchain-bedrijven ‘Blockstream’ en ‘Lightning Labs’ de grootste bijdrage aan de ontwikkeling van Bitcoin. Aan de andere kant is het Bitcoin-onderzoeksbureau ‘Chaincode Labs’ de grootste financiële supporter van de ontwikkeling van Bitcoin Core-software. De onderzoekers merken op:

“We concluderen dat de situatie gezonder is dan in het verleden, met betrekking tot de beschikbaarheid van financiering, transparantie en de mate van verdeling de financiers.”

BitMEX-onderzoekers gebruikten openbare informatie en gegevens van de betrokken personen om naar hun mening het meest uitgebreide beeld te geven van de financiering van open source Bitcoin-ontwikkelaars.


De bedrijven achter de Bitcoin development

Volgens de gegevens hebben Blockstream en Lightning Labs beide 8 ontwikkelaars in dienst om aan Bitcon te werken. Square Crypto heeft 7 ontwikkelaars in dienst. Ook MIT’s Digital Currency Initiative (DCI) heeft 6 ontwikkelaars die zich focussen op de ontwikkeling van Bitcoin, evenals Chaincode en Purse.

Bron: BitMEX Research

Naast het onderzoek naar het aantal ontwikkelaars die werken aan Bitcoin heeft BitMEX ook gekeken naar de belangrijkste bedrijven die BTC financieren. Uit deze gegevens blijkt dat 11 van de 33 ontwikkelaars onafhankelijk zijn, 7 worden betaald door Chaincode en 3 door Blockstream.

Aangezien steeds meer bedrijven en instellingen Bitcoin zien als een betaalmiddel voor de toekomst van financiën, ziet het project een toename van bedrijven die de ontwikkeling ervan financieren.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?