Stablecoin
Stablecoin

BitMEX oprichter Arthur Hayes stelt Bitcoin-stablecoin voor

In de Verenigde Staten zijn de autoriteiten een kleine oorlog begonnen tegen stablecoins, maar daar trekt de gemeenschap zich weinig tot niets van aan. Sterker nog, Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, stelt voor om een nieuwe op Bitcoin gebaseerde stablecoin te ontwikkelen met een waarde die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Satoshi Nakamoto Dollar

Hayes noemt zijn idee de Satoshi Nakamoto Dollar (NUSD) of de NakaDollar. In tegenstelling tot door Amerikaanse dollars gedekte stablecoins als Tether (USDT) en USD Coin (USDC), leunt de NakaDollar niet op daadwerkelijke Amerikaanse dollars.

De Satoshi Nakamoto Dollar leunt daarentegen op inverse perpetual swaps, wat een financieel product is dat is ontworpen om te speculeren op financiële instrumenten als Bitcoin, zonder de daadwerkelijke onderliggende activa te bezitten.

Het idee is om de voorgestelde stablecoin te baseren op een aantal shortposities op Bitcoin en inverse perpetual swaps van de Amerikaanse dollar. Op die manier moet de stablecoin een 1:1 verbinding houden met de dollar door transacties tussen een aantal decentrale autonome organisaties (DAOs).

Het zwakke punt

Hayes erkent overigens dat er ook een zwak punt in zijn idee zit, namelijk dat de NakaDollar afhankelijk is van gecentraliseerde derivatenbeurzen. “Het punt van falen voor de NakaDollar zou in gecentraliseerde derivatenbeurzen liggen. Ik sluit decentrale derivatenbeurzen uit, omdat die verreweg niet zo liquide zijn als hun gecentraliseerde concurrentie”, aldus Hayes.

Het idee van Hayes komt kort nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloot om de Binance USD (BUSD) stablecoin van Paxos te elimineren. Althans, elimineren is een groot woord, want het mag enkel geen nieuwe BUSD meer uitgeven. Bestaande BUSD mag het blijven managen.

In februari leidde dat er zelfs toe dat Binance CEO Changpeng Zhao speculeerde over de opkomst van stablecoins op basis van andere fiatvaluta dan de Amerikaanse dollar. Wat dat betreft komen er spannende tijden aan in de wereld van stablecoins en de crypto-industrie in zijn algemeenheid.

Stablecoin nieuws

Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano