payment
Nieuws, Trending

BitPay is begonnen met accepteren van Stablecoins

De in de Verenigde Staten (VS) gevestigde cryptocurrency-betalingsprocessor BitPay is begonnen met het accepteren van Stablecoins. 

Wat is BitPay?

BitPay is een organisatie in de VS die is opgericht in 2011, in Atlanta (Georgia). BitPay biedt verschillende betalingsdiensten aan met o.a. de Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) en heeft inmiddels ruim 20.000 bedrijven in haar klantenbestand.

Stablecoins

De GUSD en USDC zijn Stablecoins die gebaseed zijn op de Ethereum (ETH) blockchain. Deze Stablecoins zijn vervolgens uitgegeven door gereguleerde cryptocurrency exchanges Gemini en Circle. De waarde van deze coins zijn 1 op 1 gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Hierdoor wordt het risico van volatiliteit beperkt gehouden.

Geld ontvangen zonder bankrekening

In de online verschenen blog van BitPay wordt er gezegd dat Stablecoins de verkopers in staat stelt om geld in alle delen van de wereld te ontvangen. Zelfs als deze personen geen (eigen) bankrekening(en) hebben. Dit kan omdat de munten bestaan op zogenoemde borderless blockchains. Volgens BitPay wordt er binnen vierentwintig uur een schikking bereikt met GUSD en USDC, nadat een handelaar een saldo van 20 GUST of 20 USDC heeft ontvangen.

Altcoins nooit meer op hun oude waarde’s

Volgens de Bitcoach ‘Sonny Singh’ van BitPay staan de cryptocurrency markten nu op de drempel van een nieuwe fase van vooruitgang, wat een katalysator nodig heeft. Altcoins zullen volgens Singh nooit meer terug komen op hun oude (te hoge) waarde’s, terwijl er juist voorspeld wordt dat de BTC volgend jaar ‘terugkaatst‘ naar deze prijsniveau’s.