Nieuws

Institutionele instellingen zullen Bitcoin begin 2019 tot nieuwe hoogte stuwen

De bekende crypto investeerder Mike Novogratz vertelt dat de Bitcoin koers in 2018 nog niet de $10000 dollar grens zal doorbreken.

Institutionele investeerders zullen begin 2019 Bitcoin kopen

De oprichter van Galaxy investments genaamd Mike Novogratz staat bekend om zijn uitspraken over de Bitcoin koers. Een tijdje geleden liet hij weten dat in september Bitcoin de laagste prijs wel had gezien. Nu vertelt hij dat hij verwacht dat de Bitcoin koers dit jaar nog geen $10000 dollar gaat behalen. Volgens Novogratz is er meer tijd nodig om momentum op te bouwen en de prijzen flink te laten stijgen. Dit zal gebeuren als institutionele beleggers zich zullen gaan mengen in de cryptocurrency markt. Dit zal volgens de investeerder pas volgend jaar plaatsvinden. Hij zegt hierover het volgende: “Ik denk dat institutionele instellingen in Q1 of Q2 van 2019 zich gaan mengen in de cryptomarkt. Als dit gebeurd gaan we nieuwe hoogtepunten zien.”

Tom Lee zegt dat de Bitcoin koers in 2018 $25000 kan behalen

Novogratz verwacht dus dat de Bitcoin koers pas in 2019 flinke stappen vooruit gaat maken. Andere crypto analisten hebben tot nu toe meer gewaagde voorspellingen gedaan. Zo zegt analist Tom Lee dat het mogelijk is dat de Bitcoin koers tot $25000 dollar stijgt tegen het eind van dit jaar. Ook voorspelde Lee dat de Ethereum (ETH) koers zal kunnen stijgen tot $1900 dollar in 2018. Dat zou meer dan 40 procent hoger zijn dan dan de recordhoogte van eind 2017.