Digital Payment Bank Crypto
Altcoin, Polygon

BitPay komt met ETH- en USDC-betalingen via Polygon-netwerk

De crypto-betalingsservice BitPay heeft bekend gemaakt dat ze ETH- en USDC-betalingen gaan introduceren. Dit doen ze op het netwerk van Polygon (MATIC).

Polygon-integratie officieel aangekondigd

De integratie van Polygon binnen de BitPay-app is vandaag officieel aangekondigd. Klanten kunnen hierdoor binnenkort ERC-20-tokens uitgeven via Polygon.

Naar verwachting zouden dergelijke betalingen later deze week nog kunnen worden uitgevoerd met USDC. ETH-betalingen zullen later worden toegevoegd. Oorspronkelijk lanceerde de ontwikkelaar van USDC, Circle, de USDC stablecoin op de Ethereum-blockchain en bracht deze in juni 2022 via de Polygon Bridge over naar Polygon.

USDC niet enige op Polygon-netwerk

USDC is neit de enige token die overbrugd is naar Polygon en die naar BitPay komt. Momenteel staan alle ERC-20-tokens die door BitPay ondersteund worden open voor swaps op het netwerk van Polygon.

De huidige lijst van de aankomende door Polygon ondersteunde tokens op BitPay omvat onder andere de volgende tokens: Polygon USDC, Polygon Ethereum (ETH), Polygon DAI en Polygon Wrapped Bitcoin (WBTC). Het is benoemingswaardig dat BitPay de integratie van nog een aantal grote crypto-munten gepland heeft.

Bij het toevoegen van nieuwe munten wordt naar diverse factoren gekeken. Een belangrijke hierbij is het betalingshulpprogramma en de betrokkenheid van de community, aldus Stephen Pair, de CEO van BitPay. Hier voegde hij als slot het volgende aan toe:

Het toevoegen van MATIC aan de mix van crypto’s die BitPay ondersteunt, biedt bedrijven een snel, veilig en beveiligd alternatief voor traditionele betaalmethoden en maakt de weg vrij voor blockchain-betalingen om de manier waarop consumenten en bedrijven geld ontvangen en uitgeven te verstoren.

Altcoin nieuws

VanEck Memecoin-index steeg afgelopen jaar met 195%
Toncoin koers stijgt met 17% na integratie Notcoin
Crypto-analist: Altcoins bereiken bodem in juni, starten daarna Bull-Run
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?