Cryptocurrency

Cryptocurrency

BitPay lanceert BitPay Send – een bedrijfsoplossing voor massale cryptobetalingen

BitPay, de cryptocurrency-betalingsprovider, heeft een nieuwe dienst gelanceerd: BitPay Send. Dit, op de blockchain-aangedreven massa uitbetalingsplatform is speciaal voor bedrijven ontwikkeld.


Cryptobetalingen en meer

De nieuwe blockchain-oplossingen maakt het mogelijk voor bedrijven om betalingen in cryptocurrencies te accepteren. Het systeem verwerkt automatisch deze betalingen en zorgt ervoor dat een reguliere fiat-valuta zoals de Amerikaanse dollar ($) kan worden uitbetaald. Hiernaast kan het systeem ingezet worden om werknemers uit te betalen, aannemers te betalen en om cashback- en andere beloningsprogramma’s voor klanten te verwerken.

Om te voldoen aan alle regels, moeten alle ontvangers de ‘Know-Your-Customer’ procedure verlopen hebben. Dit proces duurt echter slechts enkele minuten. Hiernaast moeten de ontvangers beschikken over een cryptocurrency-wallet. Deze wallet hoeft echter niet specifiek bij BitPay te liggen. Alle betalingen worden vervolgens in een paar minuten verwerkt, wat het hele proces met soms wel dagen verkort, zeker wanneer het gaat om betalingen van of naar het buitenland.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Oplossing wordt al ingezet

De oplossing is vrijwel direct ingezet door het advertentieplatform ‘AdGate Media’, waarmee zij filialen over de hele wereld betalen. Hiermee heeft de oplossing direct een grote klant en kan het zijn potentie laten zien. Het platform kan in zowel fiat-valuta’s als in cryptocurrencies als Bitcoin (BTC) uitbetalen. Dit verhoogd de wereldwijde gebruiksmogelijkheden van het platform, doordat in sommige gebieden liever wordt uitbetaald in cryptocurrencies. Dit zijn voornamelijk gebieden waar de lokale fiat-valuta niet stabiel is.

Een ander groot voordeel van een dergelijk systeem, is dat de kosten vele malen lager liggen dan bij traditionele (internationale) betalingsmethoden. Deze traditionele betalingsmethoden zijn vaak traag en neemt vaak onnodig hoge kosten met zich mee. Uitbetalingen kunnen dan ook meerdere dagen in beslag nemen. Deze problemen worden nu weggenomen door het gebruik van het door de blockchain aangedreven betalingssysteem.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten