Dogecoin Nieuws, Litecoin Nieuws

Dogecoin Nieuws, Litecoin Nieuws

BitPay voegt Litecoin toe

BitPay, wereldwijd een grote speler op het gebied van Bitcoin (BTC)– en cryptocurrency gerelateerde betalingsdiensten, heeft aangekondigd dat het Litecoin (LTC) gaat ondersteunen in hun officiële Wallet-App.


Verwachting: later deze week nog beschikbaar

Verwacht wordt dat LTC later deze week nog op het platform beschikbaar zal gaan zijn. Hierdoor worden er naast 5 stablecoins straks 12 cryptocurrencies ondersteunt, waaronder: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Wrapped Bitcoin (WBTC).

Naar verluidt wordt het Amerikaanse Newegg.com, een online verkoper van artikelen waaronder computerhardware en consumentenelektronica, de eerste handelaar die Litecoin via BitPay zal gaan ondersteunen. In 2014 was het bedrijf al de eerste grote online retailer die Bitcoin accepteerde voor aankopen op het platform. Het bedrijf is hierdoor al meerdere jaren actief in de crypto-ruimte, waardoor het bekend terrein geworden is. De Senior Brang Manager bij Newegg, Andrew Choi, zei het volgende over de toevoeging van Litecoin:

“Als de eerste grote online winkelbestemming die met BitPay samenwerkt om BTC en nu LTC te accepteren, ondersteunt Newegg onze early-adopter-klanten wereldwijd en benadrukt het onze toewijding om innovatie in de online winkelervaring te brengen. De opwinding en het momentum rond cryptocurrency zijn onmiskenbaar en we doen er alles aan om het onze klanten gemakkelijk te maken om online te winkelen.”


Newegg Commerce Inc. is in Noord-Amerika één van de toonaangevende online retailers. Het bedrijf is opgericht in 2001 en biedt zijn klanten een ruim aanbod van de nieuwste producten voor consumentenelektronica, entertainment, smart home en videogaming. Het bedrijf staat al jaren positief tegenover cryptocurrencies, want het accepteert al onder andere Bitcoin-betalingen vanaf 2014, in samenwerking met BitPay. Inmiddels is deze samenwerking uitgebreid naar het accepteren van meerdere cryptocurrencies, wereldwijd. Volgens Charlie Lee, de maker van Litecoin en CEO van de Litecoin Foundation, vertelde het volgende over de voordelen van Litecoin voor partijen als Newegg:

“De snelle transactietijden en superlage kosten van Litecoin zijn ideaal voor een e-commercegigant als Newegg. We zijn enorm verheugd dat Litecoin nu wordt ondersteund door BitPay, waardoor het voor elke handelaar heel gemakkelijk is om LTC te accepteren.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten