Altcoin Nieuws, Exchange Nieuws

Bitvavo compenseert investeerders nadat ze de LUNA markt stop hebben gezet

Niet alleen de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, maar ook andere crypto exchanges hebben de LUNA markt stopgezet. Ook de grootste exchange van Nederland, Bitvavo, heeft de handel stop gezet. Veel gebruikers zijn hier niet blij mee, maar Bitvavo komt met een oplossing.

Terra zet haar blockchain opnieuw stop

Zoals we in een eerder bericht al aangaven heeft Terra Labs voor de tweede keer in een korte tijd zijn blockchain stopgezet. Dit om een plan te bedenken om het netwerk te redden. Dit, in combinatie met het feit dat veel crypto exchanges de handel in LUNA stop hebben gezet heeft de koers nog verder doen crashen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LUNA token nog maar rond de $0,0000097. Dit terwijl de prijs van dezelfde token iets meer dan een maand geleden nog rond de $120 lag.

LUNA
LUNA 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Doordat Terra dus weer zijn blockchain stop heeft gezet is het eigenlijk onmogelijk voor exchanges om de handel nog aan te blijven houden. Er kan namelijk niks meer verzonden worden via het Terra netwerk. Voor hoelang dit zal zijn is nog onduidelijk.

Hoe gaat Bitvavo LUNA investeerders compenseren?

Zoals we al aangaven, de Nederlandse crypto exchange Bitvavo, heeft er ook voor gekozen de LUNA handel te pauzeren. Dit betekent dat je als investeerder geen LUNA tokens kunt opnemen of verkopen.

Dat is erg vervelend voor gebruikers en Bitvavo heeft daarom besloten gebruikers te compenseren. De compensatie die Bitvavo aanbiedt is als volgt:

“Gebruikers ontvangen de EUR-waarde van hun LUNA op het moment dat de LUNA-EUR-handel werd gepauzeerd 13-05-2022 8:20 AM (CET). Deze bedragen worden later vandaag automatisch aan het gebruikersaccount toegevoegd. Je blijft je LUNA tokens houden en zijn zichtbaar in de transactiegeschiedenis.”

Je krijgt dus de waarde van je tokens op het moment dat de handel gepauzeerd was teruggestort. Ook mag je je LUNA tokens houden. Deze kun je dan opnemen wanneer de Terra blockchain weer is opgestart. Het is echter de vraag wanneer dat zal gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten