Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Terra stopt opnieuw de blockchain achter LUNA en UST

Terraform Labs heeft voor de tweede keer in korte tijd de blockchain achter LUNA en de TerraUSD stopgezet. Het bedrijf zei in een tweet dat validators, de entiteiten die verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van transacties op de blockchain, dit doen om een plan te bedeken om het Terra-netwerk te reconstrueren.

De bizarre ineenstorting van Terra

De algoritmische stablecoin van Terra, bekend als TerraUSD (UST), was één van de grootste stablecoins ter wereld voordat het de beoogde 1-1-koppeling aan de dollar verloor. De stablecoin en ook de Luna token van Terra begon op dat moment in een razend tempo te crashen. Dit voorval leidde tot diepe verliezen.

De ‘zogenaamde’ stablecoin van Terra is op het moment van schrijven nog maar $0,18 waard. Met de Luna-token lijkt het nog veel slechter af te lopen. 1 LUNA is namelijk nog maar $0,00005 waard. Dit terwijl de prijs van dezelfde token iets meer dan een maand geleden nog rond de $120 lag.

De grootste crypto exchange Binance heeft vanochtend ook bekend gemaakt dat het alle LUNA handelsparen heeft verwijderd van zijn platform. Eerder waarschuwde de exchange hier al voor, maar vandaag is de token officieel verwijderd.

Terra 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom wordt de Terra blockchain stopgezet?

De validators van de Terra blockchain hebben gisteren al eerder de transacties stop gezet en vervolgens opnieuw gestart. Dit om een software-update te implementeren die is ontworpen om aanvallen op het netwerk te helpen voorkomen. Het heeft de prijs van de UST en LUNA token echter niet geholpen.

Terwijl Terra steeds verder wegzakt lijkt de bredere cryptomarkt zich toch los te schudden van het extreem bearish sentiment. De Bitcoin prijs ligt weer boven de $30.000 en ook de Ethereum en Ripple prijs zijn vandaag met respectievelijk 18% en 23% gestegen.

Altcoin nieuws

Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei Terra 2.0 en LUNA Airdrop gaan live op 28 mei
Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen Terra gemeenschap stemt unaniem om 1,3 miljard UST-tokens te vernietigen
Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon Terra 2.0 klaar voor lancering, maar projecten verlaten het ecosysteem voor Polygon
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten