Terra, Luna
Altcoin

Terra stopt opnieuw de blockchain achter LUNA en UST

Terraform Labs heeft voor de tweede keer in korte tijd de blockchain achter LUNA en de TerraUSD stopgezet. Het bedrijf zei in een tweet dat validators, de entiteiten die verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van transacties op de blockchain, dit doen om een plan te bedeken om het Terra-netwerk te reconstrueren.

De bizarre ineenstorting van Terra

De algoritmische stablecoin van Terra, bekend als TerraUSD (UST), was één van de grootste stablecoins ter wereld voordat het de beoogde 1-1-koppeling aan de dollar verloor. De stablecoin en ook de Luna token van Terra begon op dat moment in een razend tempo te crashen. Dit voorval leidde tot diepe verliezen.

De ‘zogenaamde’ stablecoin van Terra is op het moment van schrijven nog maar $0,18 waard. Met de Luna-token lijkt het nog veel slechter af te lopen. 1 LUNA is namelijk nog maar $0,00005 waard. Dit terwijl de prijs van dezelfde token iets meer dan een maand geleden nog rond de $120 lag.

De grootste crypto exchange Binance heeft vanochtend ook bekend gemaakt dat het alle LUNA handelsparen heeft verwijderd van zijn platform. Eerder waarschuwde de exchange hier al voor, maar vandaag is de token officieel verwijderd.

Terra 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Waarom wordt de Terra blockchain stopgezet?

De validators van de Terra blockchain hebben gisteren al eerder de transacties stop gezet en vervolgens opnieuw gestart. Dit om een software-update te implementeren die is ontworpen om aanvallen op het netwerk te helpen voorkomen. Het heeft de prijs van de UST en LUNA token echter niet geholpen.

Terwijl Terra steeds verder wegzakt lijkt de bredere cryptomarkt zich toch los te schudden van het extreem bearish sentiment. De Bitcoin prijs ligt weer boven de $30.000 en ook de Ethereum en Ripple prijs zijn vandaag met respectievelijk 18% en 23% gestegen.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?