Exchange Nieuws

Newsbit 07-06-2022 12:47 leestijd 2 - 2 min

Bitvavo geeft garantie tot 100.000 euro als je crypto gehackt wordt

De grootste Nederlandse crypto aanbieder, Bitvavo, neemt een extra stap om jou cryptovaluta veilig te bewaren. Vandaag kondigt Bitvavo namelijk aan dat ze gebruik maken van een veilige omgeving waar digitale valuta’s opgeslagen worden. Daarbij komt dat de digitale valuta’s zijn verzekerd tot een bedrag van 255 miljoen euro om risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Een vergoeding tot 100 duizend euro

Om de cryptomunten van de gebruikers van het platform goed te beveiligen, introduceert Bitvavo een feature genaamd ‘Account Guarantee‘. Als iemand ongeoorloofd toegang krijgt tot je Bitvavo-account en geld steelt, kom je in aanmerking voor een vergoeding tot 100.000 euro. De volledige voorwaarden zijn te vinden in de gebruikersovereenkomst.

Hoe kom je in aanmerking voor de vergoeding?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je account moet voldoen wil je in aanmerking komen voor de vergoeding.

Geschiktheid – Wil je in aanmerking komen voor de vergoeding, dan moet je alle KYC-stappen hebben voltooid. Ook moet je account minstens 30 dagen oud zijn, nadat je in aanmerking komt om te handelen. Verder kom je slechts één keer in aanmerking voor een vergoeding en latere hacks of diefstal worden niet gedekt. Raadpleeg altijd eerst de gebruikersovereenkomst voor de volledige criteria.

Ongeautoriseerde activiteit – Iemand heeft ongeoorloofde toegang gekregen tot uw Bitvavo-account en heeft je geld opgenomen zonder jouw toestemming. Voorbeelden van wat wel en niet als ongeoorloofde activiteit wordt beschouwd, vind je later in dit bericht.

Neem contact op – Neem contact op met het ondersteuningsteam van Bitvavo om je account te vergrendelen, laat weten wat er is gebeurd en geef zoveel mogelijk details. Bij je verzoek dien je ook een politierapport te overhandigen.

Krijg een vergoeding – Bitvavo zal het onderzoek starten en je tot 100.000 euro terugbetalen als ze bewijs vinden van ongeoorloofde activiteit, en ze hebben bevestigd dat je in aanmerking komt voor de Bitvavo-accountgarantie.

Wat wordt gedekt door de ‘Account Garantie’?

Hieronder beschrijven we de belangrijkste activiteiten die worden gedekt door de Account Garantie van Bitvavo:

Ongeoorloofde opname van cryptomunten – Iemand krijgt ongeoorloofde toegang tot je Bitvavo account en verstuurt jou crypto naar een andere wallet.

Ongeoorloofd opnemen van Euro – Iemand krijgt ongeoorloofde toegang tot je Bitvavo rekening en start een fiat-opname naar een bankrekening of online rekening.

De nieuwe functie betekent niet dat Bitvavo je geld vergoed als je per ongeluk je cryptomunten naar een verkeerd adres hebt gestuurd, of dat je toch spijt hebt van je aankoop.

Een extra stap om veilig in crypto te handelen

De stap van Bitvavo om extra veiligheid te bieden tegen diefstal is goed nieuws voor Nederlandse crypto investeerders. Op deze manier kun je nog veiliger geld investeren in de toekomst.

Exchange nieuws

Crypto-exchange van Line gesloten omdat ze zich gaan focussen op blockchain en LN-token
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten