Bitvavo Nieuws, Exchange Nieuws

Bitvavo krijgt nog 280 miljoen euro van DCG – Wat nu?

De grootste crypto beurs van Nederland, Bitvavo krijgt nog 280 miljoen euro van de Digital Currency Group (DCG), die door de val van crypto beurs FTX in de problemen is geraakt.

Wat is er precies aan de hand?

Bitvavo Custody BV, onderdeel van de Bitvavo Group, heeft gebruik gemaakt van diensten van de Digital Currency Group en haar gelieerde ondernemingen (DCG) om off-chain staking services aan haar klanten aan te bieden. Echter, door de huidige problemen op de cryptomarkt ondervindt DCG momenteel liquiditeitsproblemen. Hierdoor zijn opnames tijdelijk stopgezet door DCG. Zeker in de huidige markt is dat geen goed nieuws voor de grootste crypto beurs van Nederland, maar Bitvavo zelf benadrukt dat het opschorten geen negatieve gevolgen heeft voor zijn klanten.

“Geen reden tot paniek”

De Digital Currency Group geeft zelf aan de uitstaande deposito’s te zullen terugbetalen en zal de komende weken een oplossing presenteren. Verder laat Bitvavo zelf ook weten dat zijn eigen klanten nergens voor hoeven te vrezen. Ze schrijven:

“Bitvavo beheert ongeveer EUR 1,6 miljard aan deposito’s en digitaal vermogen. Van dit bedrag is EUR 280 miljoen toegewezen aan DCG. Bitvavo kan eventuele vergrendelde activa bij DCG voorfinancieren, om ervoor te zorgen dat opnames van klantactiva op elk moment kunnen worden verwerkt. Dat betekent dat Bitvavo-klanten niet worden blootgesteld aan DCG-liquiditeitsproblemen.”

Bitvavo gaat er voor nu dus vanuit dat het grootste deel van het geld wordt terugbetaald door de Digital Currency Group. Indien mogelijk zal Bitvavo zelf bijspringen om zijn klanten te beschermen. Verder laat de beurs weten dat klanttegoeden op het Bitvavo platform op elk moment kunnen worden opgenomen.

Exchange nieuws

SBF mag geen online chattools meer gebruiken onder nieuwe borgtochtovereenkomst
Binance CEO wijst beschuldigingen voor marktmanipulatie af
Binance lanceert regionale hub in Georgië
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden