Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitwise voorspelt: ‘Bitcoin naar $80k en stablecoins worden groter dan Visa’

Bitwise is bullish over Bitcoin en stablecoins. Zo voorspelt het een gigantische periode van groei voor stablecoins, vanwege de “enorme honger” naar digitale dollars. In veel landen waar de inflatie hoog is, zijn digitale dollars een aantrekkelijke ontsnappingsroute. Verder verwacht Bitwise dat de Bitcoin koers in 2024 met 80.000 dollar richting een nieuwe all-time high gaat.

Stablecoins groter dan Visa

Ryan Rasmussen van Bitwise doet op Twitter een tiental voorspellingen voor het jaar 2024. Eén daarvan is dus dat er meer geld heen-en-weer zal gaan met stablecoins dan met Visa.

“Stablecoins zijn één van de beste toepassingen van crypto, die van nul naar een markt ter waarde van 137 miljard dollar zijn gegroeid in de afgelopen vier jaar. Wij denken dat 2024 een nieuw jaar van gigantische groei zal zijn”, aldus Rasmussen.

Maar vooral bullish over Bitcoin

Ryan Rasmussen en Bitwise zijn echter vooral bullish over Bitcoin.

“Bitcoin gaat boven de 80.000 dollar handelen en een nieuwe all-time high noteren. Er zijn twee grote katalysatoren die ons daar zullen brengen. De langverwachte lancering van de Spot Bitcoin ETF begin 2024 en de halving van de nieuwe Bitcoin-supply rond het einde van april”, zo schrijft Rasmussen.

De tweede voorspelling die Rasmussen doet is dat de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten voor de meest succesvolle lancering ooit zullen zorgen. Binnen vijf jaar verwacht Bitwise een market cap van 72 miljard dollar voor de Spot Bitcoin ETFs.

Daarmee zou het ongeveer 1 procent van de volledige Amerikaanse ETF-markt weten te bemachtigen. Dat zou een behoorlijke prestatie zijn, maar zoals je kunt zien zijn er partijen die nog hoger inzetten. CryptoQuant verwacht zelfs een instroom van 155 miljard dollar aan kapitaal.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC