Bitcoin ETF
Bitcoin

Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish

Bitwise CIO Matt Hougan zegt dat de 13F filings van deze week bewijzen dat de Spot Bitcoin ETFs een “gigantisch succes” zijn. 13F filings zijn documenten die grote beleggingspartijen inleveren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om hun beleggingen kenbaar te maken. Daar zaten bij sommige grote partijen behoorlijk grote investeringen in de Bitcoin ETFs bij.

563 professionele partijen

Hougan zegt dat het gaat om 563 professionele investeringsfirma’s die bij elkaar 3,5 miljard dollar aan Bitcoin ETFs bezitten. Hij verwacht dat deze getallen uiteindelijk voorbij de 700 bedijven en 5 miljard dollar schieten.

Die gok lijkt goed, want K33 Research claimt dat het inmiddels om meer dan 900 bedrijven gaat. In een publicatie van 16 mei op Twitter schrijft K33 Research analist Ventle Lunde de volgende grafiek:

Hier zien we dat de Spot Bitcoin ETFs veel meer unieke eigenaren kent dat de Goud ETF tijdens zijn eerste kwartaal. We moeten echter niet vergeten dat het beleggingsklimaat destijds ook weer heel anders was.

Wat dat betreft is deze vergelijking niet helemaal eerlijk, maar dat neemt niet weg dat het mooi is om te zien.

ETF-expert is weggeblazen door de resultaten

Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas is weggeblazen door de resultaten van de Spot Bitcoin ETFs. Zo wijst hij onder andere naar de ETF van BlackRock, die 400 losse investeerders wist aan te trekken.

“BlackRock eindigde met 414 rapporterende investeerders in het eerste 13F seizoen, wat verbijsterend is en alle records uit de boeken blaast. Zelfs het hebben van 20 verschillende investeerders als een nieuwe ETF is zeldzaam”, aldus Balchunas.

Qua kapitaal is het overigens nog steeds retail dat de dienst uitmaakt. Professionele investeerders hadden volgens de data 11,06 miljard dollar aan Bitcoin ETFs in handen, wat slechts 18,7 procent van het totaal vertegenwoordigt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen