Ethereum logo, Ether
Ethereum

Bitwise vraagt nieuwe Ethereum Spot ETF aan

De crypto beurs Bitwise heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor een Ethereum Spot Exchange Traded Fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Na het succes van de Bitcoin (BTC) ETFs proberen bedrijven een fonds voor de grootste altcoin te realiseren. Volgens analisten kan een dergelijke fonds veel kapitaal introduceren tot ethereum, wat een positieve invloed kan hebben op de ETH koers.

De aanvraag voor de Ethereum ETF is ingediend door Bitwise Asset Management, een dochteronderneming van de exchange, in samenwerking met NYSE Arca. Dit fonds zal de ETH-prijs weerspiegelen, en investeringen in de ETF zullen resulteren in daadwerkelijke aankopen van Ethereum, die vervolgens door Bitwise beheerd zullen worden.

Bitwise niet enige Ethereum ETF aanvrager

Bitwise staat echter niet alleen in de race om een Ethereum Spot ETF te lanceren. Andere financiële zwaargewichten, waaronder BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, en Fidelity, hebben eveneens aanvragen ingediend voor een Ethereum-fonds.

Ondanks deze initiatieven heerst er echter een algemene verwachting dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze aanvragen herhaaldelijk zal uitstellen. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat de SEC uiteindelijk besluit om deze aanvragen af te wijzen.

Aanvraag Bitwise biedt nieuwe hoop

Om zijn kansen op goedkeuring te vergroten, voert Bitwise een zogenaamde correlatie-analyse uit. Dit doen ze om de evaluatiemethode van de SEC, zoals eerder toegepast op Bitcoin, na te bootsen. Op het socialemediaplatform X deelt het officiële account van Bitwise meer details over deze aanpak.

Het doel is om aan te tonen dat er een sterke correlatie bestaat tussen de ETH Spot-markt en de CME ETH futures-markt, welke reeds actief is. Door de sterke overeenkomsten tussen deze markten aan te tonen, probeert Bitwise het voor de SEC moeilijker te maken om de aanvraag voor hun fondsen af te wijzen.

Impact op ETH koers

De komst van een ETH Spot ETF kan een grote impact hebben op de koers van de altcoin. Het succes van de BTC Spot ETF is niet te ontkennen, er zijn in slechts een paar maanden tijd al voor tientallen miljarden dollars in de fondsen gestroomd. Dit geld zorgde ervoor dat de BTC koers een nieuwe all time high wist te behalen op 14 maart van $73.500. Een fonds voor Ethereum kan mogelijk helpen de altcoin tot een prijs van boven de $10.000 te brengen.

Nog 1 dag: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 1 Dag Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving