blackrock
Bitcoin

BlackRock en Metaplanet kopen voor miljoenen aan Bitcoin

MicroStrategy, Tesla, Block, Tether en vele andere bedrijven investeerden al in Bitcoin. Vrij recent voegde zich met het Japanse Metaplanet een relatief onbekende naam toe aan dat rijtje. Op 28 mei werd bekend dat Metaplanet opnieuw voor 250 miljoen yen (¥) ($1,59 miljoen) aan Bitcoin had bijgekocht.

Klein bedrag, grote impact?

Het gaat met een aankoop van $1,59 miljoen natuurlijk niet om een gigantisch bedrag. Hoewel het behoorlijk indrukwekkend klinkt als je over ¥250 miljoen spreekt. Belangrijker is wellicht de “impact” van dit soort berichtgeving.

Hoe vaker mensen horen over bedrijven die om de zoveel tijd wat Bitcoin kopen, hoe meer zij het gevoel krijgen dat er een beweging gaande is. Dat kan uiteindelijk een grote impact op de Bitcoin koers geven.

Denk bijvoorbeeld ook aan het grote Tether, dat 15% van zijn winst reserveert om te investeren in stablecoins. Ook dat zorgt om de zoveel tijd voor gigantisch positieve berichten over Bitcoin.

Net als natuurlijk MicroStrategy dat meer dan 1% van alle Bitcoin in bezit heeft.

BlackRock investeert in Bitcoin

Op 28 mei werd ook bekend dat BlackRock met voor zijn eigen fonds investeerde in de Bitcoin ETF (IBIT). Zo bezit het Strategic Income Opportunities Portfolio van BlackRock nu voor $3,561 miljoen aan Bitcoin.

Het zijn allemaal kleine stappen, maar alles bij elkaar telt het natuurlijk op en daar gaat het om. Precies hetzelfde geldt voor alle kleinere investeerders die dagelijks, wekelijks of maandelijks kleine hoeveelheden Bitcoin bijkopen.

Dat gaat er uiteindelijk toe leiden dat Bitcoin een financiële asset van wereldformaat wordt en mogelijk de market cap van goud kan benaderen. Wat denk jij? Gaat Bitcoin in de toekomst ooit groter worden dan goud?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken