Bitcoin BlackRock
Bitcoin

BlackRock heeft voor 4e dag op rij geen Bitcoin instroom

De Bitcoin-gemeenschap uit groeiende bezorgdheid over de recente stopzetting van de instroom in BlackRock’s spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), de iShares Bitcoin Trust (IBIT). Dit fonds, dat de snelst groeiende spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten is, heeft sinds 24 april geen nieuwe instroom meer geregistreerd, volgens gegevens van de officiële IBIT-pagina.

Einde van een 71-daagse periode van voortdurende instroom

Deze stopzetting markeert het einde van een 71-daagse periode van voortdurende instroom, wat aanleiding geeft tot zorgen binnen de gemeenschap. Voorheen trok het fonds consequent dagelijks nieuwe investeringen aan. Sinds de handelsstart op 11 januari met een aanvangsbezit van slechts 2.621 BTC, heeft IBIT een indrukwekkende groei van 10.378% in zijn bezit ervaren.

Crypto-observanten en sectoractivisten debatteren over de impact van deze stopzetting. Sommigen zien het als een negatief teken voor investeerders, terwijl anderen de uitzonderlijke 71-daagse instroom benadrukken als een meer opvallende prestatie dan de recente dagen zonder nieuwe instroom. Thomas Fahrer, medeoprichter van Apollo, legde uit dat het mechanisme van instroom en uitstroom in ETF’s afhankelijk is van marktvraag en -aanbod. “De meeste ETF’s registreren op de meeste dagen geen nieuwe instroom, en de trend van BlackRock was een opvallende uitzondering hierop,” schreef Fahrer op 30 april op X.

Grayscale ziet ook uitstromen

Tegelijkertijd zien andere ETF-emittenten, waaronder Grayscale Investments, de grootste verkoper, nog steeds uitstromen uit hun spot-Bitcoin ETF’s. Op 20 april was de totale dagelijkse uitstroom uit 10 spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten 823 BTC. De Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC) had op die dag 297.117 BTC in bezit, wat ongeveer 52% minder is dan zijn initiële bezittingen sinds 11 januari.

Hoewel de spotinstroom van Bitcoin ETF’s in de VS momenteel vertraagt, blijven de fondsen positief wat betreft de totale bezitsveranderingen sinds hun handelslancering. Op 29 april bedroeg het totale BTC ETF-bezit 831.424 BTC, een toename van ongeveer 33,1% sinds de start op 11 januari.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Bitcoin bereikt recordkoers in Japan, Argentinië en de Filipijnen
Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten