Ethereum Merge
Ethereum

BlackRock vraagt ook Spot ETF voor Ethereum aan, koers explodeert

Het plan van BlackRock voor een Spot Ethereum ETF is inmiddels bevestigd middels een officiële aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 9 november. Nasdaq, de Amerikaanse techbeurs, stuurde de aanmelding namens BlackRock naar de financiële waakhond van de Verenigde Staten.

In navolging van dit nieuws explodeerde de Ethereum koers, want het is natuurlijk enorm bullish dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld zich ook op Ethereum stort.

BlackRock kijkt verder dan Bitcoin

Enige tijd was de overtuiging dat BlackRock het voorlopig bij Bitcoin zou houden met hun Spot Bitcoin ETF, maar nu komen ze dus ook met Ethereum aanzetten.

Het fonds moet op de markt komen als de iShares Ethereum Trust en toont dus de ambitie van BlackRock om binnen de crypto-industrie verder te kijken dan alleen Bitcoin.

Eerder op donderdag 9 november kwam het nieuws naar buiten dat BlackRock een bedrijf met de naam iShares Ethereum Trust had geregistreerd in het Amerikaanse Delaware; wat de eerste hint vormde dat de Spot Ethereum ETF ook in aantocht is.

Volgens Bloomberg’s ETF-analist James Seyffart zijn er inmiddels al vijf partijen in de running om goedkeuring te krijgen voor een Spot Ethereum ETF. Onder deze namen bevinden zich VanEck, ARK 21 Shares, Invesco, Grayscale en Hashdex.

Ethereum koers schiet omhoog

Als gevolg van het nieuws over de Spot Ethereum ETF schoot de koers van het smart contract platform met 8,9 procent omhoog naar 2.080 dollar.

Inmiddels is de nummer twee van de markt alweer wat verder gestegen naar het niveau van 2.120 dollar en is het weer ‘een beetje’ dichter in de buurt van Bitcoin gekomen.

Qua market cap heeft het nog wel een behoorlijke afstand af te leggen. Bitcoin kent namelijk een market cap van 719 miljard dollar, terwijl Ethereum het moet doen met 255 miljard dollar.

De marktdominantie van Ethereum is in ieder geval wat gestegen na het nieuws en staat momenteel op 18,1 procent; ten opzichte van de 51,2 procent van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten