blackrock
Bitcoin

Blackrock’s Bitcoin ETF krijgt vijf nieuwe geautoriseerde deelnemers

Blackrock, de uitgever van het IBIT Bitcoin spot ETF, heeft vijf nieuwe banken toegevoegd aan de prospectus van het beursfonds. De toegevoegde banken krijgen de vrijheid op IBIT aandelen kunnen creëren en inlossen.

Het gaat om Goldman Sachs, Citigroup, UBS, Citadel, en ABN AMRO. Dit blijkt uit de officiële prospectus die is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Grote stap voor het IBIT beursfonds

De vijf banken hebben nu de status van ‘geautoriseerde participanten’ (AP’s) voor de ETF verkregen, waarmee het totale aantal participanten van IBIT op negen komt. Eerder hadden Jane Street Capital, JP Morgan, Macquarie, en Virtu Americas al deze autorisatie ontvangen.

De deelname van Goldman Sachs is overigens opvallend. Eerder deze week zei de CIO van de bank nog dat crypto “geen waarde” heeft. Blijkbaar is niet iedereen het bij de bank het met hem eens.

Geautoriseerde participanten zijn cruciaal voor een ETF. Ze creëren namelijk liquiditeit. Wanneer er een tekort aan aanbod is kunnen ze aandelen creëren, en wanneer er een overschot is kunnen ze aandelen omzetten voor de onderliggende assets of cash.

Dit nieuws betekent nog niet dat klanten van de banken ook via de broker platformen toegang krijgen tot de ETF’s. Wel is een grote stap voor de ontwikkeling van de Bitcoin beursfondsen. Volgens ETF expert Eric Balchunas betekent dit dat “grote partijen een stukje van de taart willen en geassocieerd willen worden met de Bitcoin ETF’s.”

Bitcoin koers stijgt

Binnen enkele maanden is IBIT uitgegroeid tot het grootste Bitcoin ETF, met per 1 april een beheerd vermogen van $17,6 miljard. Echter, in de afgelopen week hebben IBIT en andere Bitcoin-beursfondsen te maken gehad met een flinke kapitaaluitstroom.

Als gevolg hiervan zakte de koers van Bitcoin afgelopen week naar een laagtepunt van ongeveer $64.300, waardoor de vrees voor een correctie onder de $60.000 toenam. Recentelijk heeft nieuws van Blackrock echter voor een positieve impuls gezorgd, waardoor de BTC koers weer bijna de $70.000 nadert. Op het moment van schrijven staat de koers rond de $69.600.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten