Bitcoin

Block stelt gebruikers in staat om Bitcoin cadeau te doen voor de feestdagen

“Het is net zo eenvoudig als het verzenden van contant geld, en u hoeft geen aandelen of Bitcoin (BTC) te bezitten om het te schenken.”


Bitcoin aan derden schenken

Het digitale betalingsbedrijf Block, voorheen Square, heeft aangekondigd dat gebruikers van de Cash App tijdens de feestdagen vrienden en familie crypto en aandelen kunnen schenken.

Volgens een tweet van dinsdag zei Cash App dat zijn gebruikers Bitcoin of aandelen als cadeau konden schenken. Het bedrag dat je schenkt in Bitcoin kan zelfs $1 zijn. Dit systeem werkt hetzelfde als het cadeau doen van geld. Het bedrijf sluit zich aan bij anderen, waaronder PayPal en Coinbase. Zij stellen gebruikers al langer in staat crypto te verzenden als geschenken aan derden.


Crypto’s accepteren als cadeau feestdagen

Op 7 december kwam er uit een onderzoek van BlockFi dat veel Amerikanen crypto valuta’s zouden accepteren als cadeau tijdens de feestdagen. Uit hetzelfde onderzoek bleek echter dat de meerderheid niet over de vaardigheden beschikte om crypto over te dragen. Veel critici zeggen dat het verzenden van Bitcoin een van de redenen is dat er sinds 2009 zoveel coins verloren zijn gegaan.

Andere bedrijven accepteren crypto donaties tijdens de feestdagen om mensen in nood te helpen. Fintech aanbieder Unbanked kondigde eerder deze maand aan dat het crypto donaties mogelijk zou maken voor Toys for Tots. Dit is een programma van het United States Marine Corps dat speelgoed inzamelt om uit te delen aan arme kinderen. Bovendien stellen platforms zoals het Giving Block non-profitorganisaties en liefdadigheidsinstellingen in staat om donaties in crypto te accepteren.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen