Nieuws, Trending

Blockchain Business Hub in ontwikkeling in Zuid-Korea

SK Group, een grote Zuid-Koreaanse technologische holding, heeft een Memorandum of Begrip (MoB) getekend in samenspraak met het bedrijf ConsenSys. Samen gaan zij van plan om een blockchain-samenwerking tussen bedrijven op te richten.

SK Group Holding

SK Holdings zijn IT-afdeling is één van de grootste conglomeraten dat zich heeft gevestigd in Zuid-Korea. Consensys, het bedrijf waar de entiteit mee gaat samenwerken, is een Ethereum (ETH) softwaretechnologiebedrijf in de VS. Samen willen zij een blockchain development hub ontwikkelen. Hier zouden bedrijven vervolgens gebruik van kunnen maken.

MoB

Door de MoB te ondertekenen zijn beide bedrijven gericht op het bouwen van een bedrijfsmodel voor blockchain-bedrijfsactiviteiten door middel van slimme contracten. “De 2 bedrijven zullen bedrijfsmodellen gaan verkennen voor het uitbreiden van hun blockchain-bedrijfsprocessen door middel van gezamenlijke analyse van hun respectieve blockchain-platforms, -technologieën en -diensten.”

Samenwerking

De nieuwe samenwerking omvat ook onderwijs omtrent de Ethereum blockchain-technologie. Hiermee richten zij zich op de Koreaanse ontwikkelaars via de Academy van ConsenSys en het Tech Training Center van SK Holdings C&C. Dit is de IT-afdeling van het bedrijf. Tegen het het einde van dit jaar zou het project moeten zijn afgerond.