Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Blockchain.com haalt $300 miljoen op

Blockchain.com heeft $300 miljoen weten binnen te halen in een nieuwe investeringsronde. Deze investeringsronde werd geleid door DST Global, Lightspeed Venture Partners en VY Capital en gaf Blockchain.com een ​​waardering van $5,2 miljard.


Waardering bedrijf $5,2 miljard

De in Londen gevestigde leverancier van cryptocurrency-services Blockchain.com heeft $300 miljoen opgehaald in een nieuwe investeringsronde die het bedrijf waardeerde op $5,2 miljard. Dat is een flinke stijging ten opzichte van een waardering van $3 miljard slechts een maand geleden.

De investeringsronde werd geleid door DST Global, Lightspeed Venture Partners en VY Capital en is nu de op twee na grootste kapitaalverhoging in de crypto-industrie. Het bedrag is gelijk aan het bedrag dat Bakkt in maart 2020 in één ronde inzamelde. Blockchain.com is dus de derde grootste, na BlockFi’s $350 miljoen eerder dit jaar en Bitmain Technologies’ $400 miljoen in 2018.


Maand geleden $120 miljoen opgehaald

Nog maar een maand geleden haalde Blockchain.com $120 miljoen op tegen een later gerapporteerde waardering van $3 miljard. The Wall Street Journal merkt op dat hoewel het aantrekken van kapitaal in de crypto-ruimte daalde van in totaal $4,5 miljard in 2018 tot $2,7 miljard in 2020, dit jaar al drie van de grootste kapitaalverhogingen ooit in de geschiedenis van de industrie heeft plaatsgevonden.

Blockchain.com is van plan om het nieuwe geld te gebruiken om meer werknemers te werven en zijn institutionele activiteiten te ondersteunen. Blockchain.com CEO Peter Smith zegt hierover het volgende

“De institutionele kant vereist meer kapitaal. Als je vermogensbeheerders aan het pitchen bent, willen ze een grote balans zien.”


Recordhoogte winst in 2021

Smith voegde eraan toe dat als de huidige prijsstijging van Bitcoin (BTC) aanhoudt, hij verwacht dat de winst van Blockchain.com voor 2021 een recordhoogte zou bereiken midden in een bedrag van negen cijfers. Het bedrijf is naar verluidt al meer dan verdubbeld sinds het begin van dit jaar. Volgens Smith heeft het bedrijf 31 miljoen geverifieerde gebruikers in 200 landen en 70 miljoen geregistreerde digitale wallets. Het bedrijf heeft ondertussen in totaal $1,5 miljard opgehaald sinds de oprichting in 2011.

Smith liet ook doorschemeren dat het bedrijf “zorgvuldig zijn openbare marktopties overweegt”, met het oog op de uitkomst van Coinbase’s langverwachte beursgang, of IPO, later dit jaar. Coinbase had een geschatte pre-IPO-waardering van ongeveer $100 miljard begin maart . Het platform streeft ernaar om tot 115 miljoen aandelen op de Nasdaq-beurs te verkopen, volgens de recente aanvraag bij de Amerikaanse SEC.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten