Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Blockchain.com komt met vermogensbeheer voor institutionele beleggers

De crypto-exchange en financiële dienstverlener Blockchain.com heeft naar verluidt een nieuwe vermogensbeheerservice gelanceerd voor zijn institutionele klanten.


Nieuwe BCAM-service

De nieuwe dienst heeft naar verluidt de naam BCAM gekregen en zal financiële instellingen, family offices en vermogende particulieren gaan bedienen. Dit meldt Bloomberg. BCAM is in samenwerking met Altis Partners opgericht. Dit is een futures-portfoliomanager die ook investeringsportefeuilles beheert met behulp van blockchain-technologie. Blockchain.com is het onderliggende platform dat BCAM zal aandrijven.

De service zelf is gebaseerd op een specifieke strategie, de prijs van Bitcoin (BTC) volgt ten opzichte van de Amerikaanse dollar ($). Ook ontwikkelt het een nieuwe benadering voor beleggers, getiteld ‘op algoritmen gebaseerde risicobeheerde blootstelling’, die tot doel heeft de volatiliteit van Bitcoin-investeringen te verminderen.


Meer op komst

Hiernaast is het bedrijf naar verluidt ook bezig met de ontwikkeling van een product dat de blootstelling aan gedecentraliseerde financiële coins beheert die zijn gekoppeld aan apps waarmee mensen kunnen handelen, lenen en uitlenen zonder dat hier een tussenpersoon bij komt kijken. Hiermee zet Blockchain.com flink in op zijn institutionele klanten en activiteiten.

Het nieuws van BCAM komt slechts enkele dagen nadat Blockchain.com een nieuwe financiering opgehaald heeft. Sinds deze financiering is de waardering van het bedrijf gestegen van $5,2 miljard naar circa $14 miljard. De ronde werd geleid door Lightspeed Venture Partners, waaraan Baillie Gifford & Co. en andere investeerders deelnamen.

In 2011 werd Blockchain.com gelanceerd en is inmiddels doorgegroeid naar één van de grootste cryptocurrency gerelateerde bedrijven ter wereld. Het biedt dan ook een breed scala aan op blockchain gebaseerde (financiële) diensten aan, waaronder bijvoorbeeld hun exchange-platform en crypto-wallets. Meer dan 37 miljoen geverifieerde gebruikers maken gebruik van hun exchange dat meer dan $1 biljoen aan totale transactiewaarde heeft.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten