Exchange

Blockchain.com voegt Britse pond toe voor Brexit

Blockchain.com, aanbieder van een cryptocurrency-wallet, maakt het voor gebruikers mogelijk om geld te storten en op te nemen in Britse ponden (GBP).


Uitbreiding bedrijf

Om dit mogelijk te maken heeft Blockchain.com de Britse snellere betalingsregeling geïmplementeerd. Hierdoor kan er vanaf nu Britse ponden worden gestort en opgenomen op het platform.

Gebruikers kunnen momenteel echter nog enkel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen en verkopen. Er zijn binnen het bedrijf echter al plannen om dit binnenkort uit te gaan breiden.

De snellere betalingsregeling is ontwikkeld met als doel om de verwerkingstijd tussen klanten en banken te verminderen. Hierdoor zullen klanten sneller betaald moeten gaan worden, vaak zelfs in slechts enkele seconden, in plaats van de reguliere 3 werkdagen.


Meest actieve segment

De toevoeging van de snellere betalingsregeling is eigenlijk erg logisch vanuit Blockchain.com. Volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf zijn gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk (VK) één van de meest actieve segmenten van het bedrijf. Het VK heeft naar verluidt het grootste aantal eerste stortingen op het platform geplaatst.

Volgens het bedrijf kan de steeds groeiende interesse in cryptocurrencies uit het VK iets te maken hebben met de aankomende Brexit. Hierdoor zou het Britse volk op zoek kunnen gaan naar nieuwe opties om hun financiële toekomst te versterken, aldus een vertegenwoordiger van Blockchain.com.

De Brexit staat op dit moment gepland op 31 januari 2020.


Blockchain.com

Blockchain.com is een aanbieder van een cryptocurrency-wallet en is opgericht in 2011. Het bedrijf is sindsdien uitgegroeid tot een enorm grote speler binnen de cryptocurrency-wereld. In totaal heeft het bedrijf al meer dan 25.000.000 wallets geregistreerd en heeft het bedrijf meer dan 100.000.000 transacties verwerkt.

Onlangs lanceerde Blockchain.com al een cryptocurrency leenservice voor instituties. Newsbit heeft dit besproken in dit artikel. Naar verluidt heeft het bedrijf sinds die tijd al maar dan $1.5 miljard verwerkt via deze leenservice.