Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Blockchain Games in 2022

In de afgelopen jaren zijn blockchain-videogames steeds populairder geworden, samen met de bredere wereld van online videogames. Blockchain-games stellen gamers in staat om NFT’s te verzamelen en te spelen in virtuele werelden. De populaire games hebben sterke secundaire markten voor de NFT’s die ze in de games verdienen. Wat zijn momenteel de grootste blockchain-games en wat zit er nog aan te komen? Je leest het hier.

Wat zijn blockchain games eigenlijk?

Blockchain is een vorm van grootboektechnologie die functioneert als een opname- en opslagsysteem voor informatie en waarmee hacken of knoeien erg lastig is. De transactiegeschiedenis van een netwerk is in principe openbaar beschikbaar. Blockchain drijft cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), aan en opent een wereld van mogelijkheden in virtuele economieën, en game-ontwikkelaars hebben zeker het potentieel gerealiseerd.

Blockchain introduceerde eigenlijk voor het eerst volledig gedecentraliseerde virtuele markten. Op deze markten hebben gamers echt iets te zeggen, aangezien de gamebedrijven niet langer volledige controle hebben over de hele game-ervaring. Blockchain-gaming heeft echter de potentie om nog verder te gaan dan het aandrijven van virtuele werelden, namelijk:

  • Echt Eigendom: op blockchain gebaseerde games stellen gamers in staat om echt eigendom en de volledige controle te hebben over hun eigen verdiende in-game activa. Doorgaans gebeurt dit via Non-Fungible Tokens (NFT’s).
  • Metaverses en Interoperabiliteit: door in-game activa blockchain-tokens te koppelen, kunnen spelers ze verhandelen op verschillende gamemarkten die op de blockchain worden gehost.
  • Eerlijke Ervaring: blockchain maakt het mogelijk om open, gedistribueerde en transparante ecosystemen te creëren. Gamers en niet gamingbedrijven zijn verantwoordelijk voor de speldynamiek en gamers kunnen voor veranderingen stemmen. Dit voorkomt ook dat cheaters de ervaring bederven.
  • Onbeperkte Creativiteit: wanneer een game op een gecentraliseerde server draait, kunnen de ontwikkelaars op elk moment besluiten om het spel af te sluiten. Met blockchain kunnen spelers een game blijven spelen, zelfs als de ontwikkelaars niet langer betrokken zijn, en games organisch laten groeien met nieuwe verhalen en activa.

Toekomst van blockchain-games

Er zijn uiteraard een aantal top blockchain-games, die momenteel erg populair zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn Axie Infinity, The Sandbox, CryptoKitties, Splinterlands, CryptoPop en meer. Deze games hebben in relatief korte periode een enorme populariteit gewonnen.

Met blockchain-games wordt het eenvoudig gemaakt om geld te verdienen aan het spelen van videogames. Maar naast het verdienen van geld in transparante en eerlijke virtuele economieën, ben je ook echt eigenaar van je verdiende game-assets en je bent in feite een stakeholder door bij te dragen aan een community-gedreven ecosysteem (DAO) en je stem te laten horen over game-gerelateerde beslissingen. Bij ‘traditionele games’ was dit eigenlijk niet mogelijk. Dit biedt een goede kans voor de toekomst van blockchain-games.

Verwacht wordt dat dit type videogames in de komende jaren doorontwikkeld en wellicht de populairste vorm van video-gaming wordt. Het moet echter nog enkele nodige stappen overwinnen om flink in adoptie te groeien. Tijd laat zien of blockchain-games daadwerkelijk mainstream worden. In de tussentijd zijn er echter voldoende games om te kijken of blockchain-gaming bij jou past.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten