Blockchain

Blockchain-gaming in 2020 aanzienlijk populairder geworden

Waar COVID-19 veel roet in het eten kan hebben gegooid in diverse sectoren, heeft de (blockchain) gaming-sector hier flink van kunnen profiteren. Een voorbeeld hiervan is de eSports sector, de professionele kant van gaming.


Blockchain gaming toont potentie

Onder andere door de opschorting van vele (professionele) sporten wereldwijd, zochten veel mensen naar een alternatief. Dit alternatief bleek eSports te zijn. De grote uitschieters hier waren Dota, League of Legends (LoL) en Counter Strike: Global Offensive (CS:GO).

Maar ook blockchain gaming heeft dit jaar enorme stappen weten te zetten. Het heeft zijn potentie kunnen aantonen omtrent een gedecentraliseerd ecosysteem voor het uitwisselen van vermogensoverdrachten, ook binnen games. Deze ontwikkelingen kunnen de wereldwijde gamingcommunity goed helpen terwijl de industrie momenteel worstelt met valsspeelschandalen.

Een voorbeeld van een bedrijf die gedurende dit jaar de toenemende populariteit in blockchain-gaming heeft meegemaakt is Kronoverse.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Kronoverse blockchain gaming

Kronoverse heeft namelijk de blockchain MMO-game CryptoFlights dit jaar uitgebracht. De blockchain-game, die op het netwerk van Bitcoin SV gebouwd is, is ontworpen om een miljoen spelers tegelijkertijd te kunnen laten spelen. Bitcoin SV bleek hier de beste optie voor het bedrijf te zijn, omdat op dit netwerk geen gebruik gemaakt hoeft te worden van laag-twee technologieën, die bijvoorbeeld op het Ethereum-netwerk gebruikt worden.

Toch is het gaming-bedrijf nog lang niet klaar met zijn ontwikkelingen. In de komende jaren wil het bedrijf onder andere inzetten op het gokken op wedstrijden. Door dit te koppelen aan de blockchain-technologie, kan er voor zowel de gokkers zelf als de toezichthouders naar verwachting aanzienlijke voordelen worden gecreëerd. Zij zijn tevens niet het enige bedrijf dat hier op wil inzetten; Unikrn, de operator van iGaming, heeft ook in 2020 grote stappen gezet.


Ethereum populairste

Toch blijft het netwerk van Ethereum op dit moment verreweg het populairste netwerk voor dergelijke games. Afgezien van de bezorgdheid over de inoperabiliteit, lopen de games die in de hobbyprojectketen worden uitgevoerd het risico om het netwerk te spammen met transacties en hogere kosten door stijgende gaskosten.

Toch bieden andere crypto-netwerken, zoals Bitcoin SV (BSV), ook grote voordelen. Zo biedt BSV over het algemeen een aanzienlijk transparant en snel netwerk aan, dat kan zorgen voor meer vertrouwen en een onmiddelijke overdracht van activa in welke vorm dan ook. Hiernaast biedt het netwerk, net als vele andere crypto-netwerken een veilige distributie van activa aan en kunnen microbetalingen vrijwel in realtime uitgevoerd worden, iets wat bij de traditionele betalingsmethoden in sommige gevallen meerdere dagen kan duren. Het gebruik van een blockchain binnen de gaming-wereld kan dan ook nog grote stappen maken in de komende jaren. Het is echter lastig te voorspellen hoe snel dit zal gaan gebeuren. Verwacht wordt wanneer de eerste AAA-games overgestapt zijn op de blockchain-technologie, ook andere games snel zullen volgen.