Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Blockchain hardware-wallets zullen ondersteund worden door Samsung Galaxy-apparaten

Samsung Electronics heeft bekend gemaakt dat het leven van blockchain-gebruikers op hun Galaxy-apparaten een stuk gemakkelijker zal gaan worden. Het bedrijf is namelijk van plan om ondersteuning voor hardware wallets in hun Galaxy-series te implementeren.


Niet de eerste stap in blockchain-wereld

Hierdoor krijgen Galaxy-gebruikers de mogelijkheid om hun crypto-activa van wallets van derden op hun smartphones te beheren en te verhandelen. Hiermee wil het smartphonebedrijf hun gebruikers meer toegang geven voor blockchain gerelateerde transacties. Door de update kunnen gebruikers hun digitale activa dat op cold storage apparten opgeslagen zijn importeren in de Samsung Blockchain Wallet. Deze kunnen ze vervolgens beheren of verhandelen zoals ze zelf willen.

Samsung heeft blockchain-gebruikers eerder al een steuntje in de rug gegeven. In 2019 lanceerde Samsung namelijk zijn ‘Samsung Blockchain Keystore’, tegelijkertijd met hun Galaxy S10-smartphone lancering. Deze Keystore maakt het voor gebruikers mogelijk om hun telefoons te gebruiken als een soort cold wallet om zo privé-informatie in een extra beveiligde zone op te slaan. Deze beschermlagen worden vervolgens door Samsung Knox en TEE aangeboden.


Meerdere cryptocurrencies inmiddels beschikbaar

Door de update kunnen gebruikers van Samsung Galaxy-smartphones nu wallets aansluiten van onder andere Ledger, zoals de Ledger Nano S en Ledger Nano X. Sinds de lancering van de Samsung Galaxy S10 in 2019, ondersteunt de wallet nu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tron (TRX), de Gemini US Dollar (GUSD) en TRC-20 smart contract-tokens. Het hoofd van blockchain bij Samsung, Woong Ah Yoon, zei het volgende over de update:

“Door ondersteuning te bieden voor hardwareportefeuilles, bieden we onze klanten niet alleen meer gemak, maar ook een geheel nieuw niveau van beveiliging. We zullen beginnen met het bieden van ondersteuning voor Ledger-producten, waaronder Nano S en Nano X. Daarna zijn we van plan om onze ondersteuning uit te breiden naar meer cold storage wallets.”

Woong Ah Yoon

Samsung heeft een enorme toename gezien in het gebruik van hun Blockchain Keystore. In de laatste 6 maanden zou het aantal actieve gebruikers hierdoor naar verluidt met meer dan 100% gestegen zijn. Het is echter niet bekend hoeveel gebruikers de app daadwerkelijk actief gebruiken, want deze cijfers zijn helaas niet bekend gemaakt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten