Nieuws, Trending

Blockchain platform van IBM voltooit eerste trades met behulp van 5 banken

Het Europese blockchain platform genaamd ‘We.trade’ bevestigt dat de eerste trades zijn voltooid. Hierbij zijn vijf grote banken en twintig bedrijven betrokken.

Grote banken sluiten zich aan bij blockchain platform

We.trade zegt een efficiëntere en goedkopere manier van handel drijven te bieden aan banken en bedrijven. We.trade maakt gebruik van het blockchain platform ban IBM. Er zijn een aantal grote banken aangesloten bij het vernieuwende platform. Hieronder vind je de 5 grote banken die zijn aangesloten:
  • De Deutsche Bank
  • HSBC
  • Santader
  • Rabobank
  • KBC
Deze grote instellingen zijn geïnteresseerd in blockchain en willen graag meewerken aan de technologische vooruitgang.

Banken streven naar innovatie zegt Rabobank

Volgens de Rabobank benadrukt de samenwerking van de grote banken het vermogen en de wil om te innoveren. De banken willen laten zien dat ze vooruitgang niet in de weg staan en aan de behoeften van hun klanten willen voldoen. Door samen te werken met we.trade helpen de banken mee aan de vooruitgang. Op dit moment is het blockchain platform beschikbaar in 11 Europese landen. Als er nog meer nieuwe banken of instellingen aansluiten bij het platform is de mogelijkheid tot verdere uitbreiding.

Blockchain is populair bij banken

Blockchain platforms die door banken gesponsord worden zijn steeds populairder. Zo is de Spaanse bank Santader al een tijd bezig om de cryptocurrency Ripple te gebruiken voor financiële diensten. Blockchain lijkt steeds meer geaccepteerd te worden door de grote financiele instellingen. Zo zijn er ook grote banken in Azië bezig met blockchain. Toch lijkt blockchain niet alleen maar een succes te zijn. Zo vrezen verschillende bronnen dat de blockchain overschat wordt. “De nieuwe technologie heeft de bankensector eigenlijk niet zo veel te bieden.” Rabobank was even gestart met het ontwikkelen van een cryptocurrency wallet genaamd ‘Rabobit’. Echter is het niet zeker of dit nog steeds in de maak is.