Nieuws, Trending

Blockchain-technologie kan significante verbeteringen aan betaalsysteem brengenDe financiële dienstverlener JPMorgan heeft een aantal van hun experts onderzoek laten uitvoeren naar de blockchain-technologie. Nu zeggen zij dat deze technologie grote voordelen voor voornamelijk banken en hun betalingssysteem kan opleveren.


Niet nieuws uitgevonden

De blockchain-technologie zal het betalingssysteem dat wereldwijd door banken en financiële entiteiten wordt gebruikt niet opnieuw uitvinden. Dat is volgens JPMorgan ook niet de bedoeling van de technologie. Het zal echter wel significante verbeteringen kunnen leveren aan het al bestaande systeem.


Handelen wordt gebruikelijker

Volgens Joyce Chang, het hoofd van de afdeling die het onderzoek tevens heeft geleid, zal de blockchain-toepassing ervoor zorgen dat handelen steeds gebruikelijker zal worden. Dit doordat het naast dat dit steeds eenvoudiger wordt gemaakt, in potentie ook meer winst kan aanbieden door digitalisering. Een voorbeeld hiervan zijn cryptocurrencies. Toch biedt de blockchain-technologie volgens het bedrijf meer dan alleen ondersteuning voor cryptocurrencies.Uitdagingen

Toch biedt de technologie, mede doordat het relatief nieuw is, nog vele uitdagingen die moeten worden aangepakt. Onder deze uitdagingen vallen schaalbaarheid, integratie, kostenefficiëntie en regelgeving. Toch lijkt de technologie zich te bewijzen: steeds meer banken en andere financiële dienstverleners maken inmiddels gebruik van de technologie.