Nieuws

Blockchains met meerdere valuta’s mogelijk opkomst

De creditcard maatschappij Mastercard heeft een octrooi gewonnen voor een voorgesteld systeem dat de lancering van verschillende soorten Blockchains mogelijk maakt. Ook Blockchains die meerdere valuta’s ondersteunen.

Verschillende soorten transactie-informatie

Het patent legt uit dat een groep of bedrijf verschillende soorten transactie-informatie op 1 platform moet opslaan. Dit is erg lastig om te doen op slechts een enkele Blockchain. Om dit probleem tegen te gaan, wil MasterCard een specifieke blokgeneratiemethode gebruiken die ervoor kan zorgen dat verschillende blokken verschillende soorten informatie kunnen worden opgeslagen.

Dezelfde transactierecords

Volgens het document zullen de transactierecord die al zijn opgeslagen in de blokken binnen een Blockchain vaak van hetzelfde formaat en dezelfde typen. Soms zijn zelfs de afmetingen van gegevens hetzelfde. Echter, zal in het geval van een entiteit die meerdere soorten blockchains wil gebruiken, zoals een verschillende blockchain voor verschillende valuta’s, die bron mogelijk meerdere blockchain-platforms moeten draaien. Dit vereist op zijn beurt een grote hoeveelheid rekenkracht.

Behoefte aan een gepartitioneerde blockchain

Volgens het patent is er behoefte aan een technologische oplossing voor een gepartitioneerde blockchain: “Er is behoefte aan een technologische oplossing om een gepartitioneerde blockchain te bieden die in staat is om meerdere transactieformaten en -typen in een enkele Blockchain op te slaan, waardoor de computer-resources en verwerkingskracht die nodig zijn voor de implementatie en de werking van de Blockchain worden verminderd, terwijl ook wordt gezorgd voor verbeterde gebruik van permissies voor toegestane Blockchains.”

Subnet

Het patent legt verder uit dat een gepartitioneerde blockchain informatie kan ontvangen over transactietypen van verschillende computerapparaten. Elke partitie, dat door het octrooi een ‘subnet’ wordt genoemd, kan informatie over een bepaald type valuta opslaan of anderszins verschillende soorten informatie bevatten dan de andere subnetten. Van de financiële bedrijven is Mastercard een grote voorstander geworden van cryptocurrency en de Blockchain-technologie. Zo  zijn ze uitgegroeid tot één van de bedrijven die het grootste aantal patenten in deze branche bezit, die allemaal zijn ontwikkeld rond verschillende use-cases van de technologieën.