Exchange Nieuws

BlockFi onthult blootstelling van $1,2 miljard aan FTX en Alameda Research

BlockFi onthulde onbedoeld zijn blootstelling van $1,2 miljard aan de nu failliete crypto-bedrijven FTX en Alameda Research.

Per ongeluk gepubliceerde documenten

BlockFi en zijn 8 dochterondernemingen die in november 2022 faillissement hebben aangevraagd, bleken slechts enkele van de slachtoffers te zijn van de ineenstorting van de ooit meest vertrouwde tak in de cryptocurrency-ruimte, FTX.

Nu bleek uit documenten die per ongeluk waren geüpload dat de blootstelling van BlockFi aan FTX veel groter is dan wat eerder aan het publiek werd bekendgemaakt. Deze onthulling kwam nadat deponeringen die eerder waren geredigeerd dinsdag per ongeluk zonder de redacties waren geüpload.

Uit deze deponeringen bleek dat BlockFI op 14 januari $415,9 miljoen aan assets had die gekoppeld konden worden aan FTX. Daarnaast had het een lening bij FTX’s zusterbedrijf Alameda Research voor maar liefst $831,3 miljoen.

BlockFi-advocaten zeiden eerder dat de blootstelling van de crypto-geldschieter aan Alameda Research werd gewaardeerd op $671 miljoen. Bovendien zei het dat BlockFi $355 miljoen aan digitale assets had bij FTX. Echter is de waarde van deze bezittingen gestegen, omdat de Bitcoin en Ethereum ook in waarde zijn gestegen.

De ineenstorting van BlockFi werd veroorzaakt door de blootstelling aan het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC), dat in juli 2022 faillissementsbescherming had aangevraagd.

FTX bood BlockFi een reddingsplan aan in de vorm van een doorlopende kredietfaciliteit van $400 miljoen. Maar het liquiditeitsverlies van FTX als gevolg van de implosie veroorzaakte de afschaffing van de vorige deal en leverde uiteindelijk het faillissement van de crypto geldschieter op.

Financiële problemen

Op 28 november klaagde BlockFi Emergent Fidelity aan. Daarbij eiste het onderpand dat FTX op 9 november had beloofd te betalen, waaronder aandelen in Robinhood.

Op diezelfde dag diende BlockFi een aanvraag in voor hoofdstuk 11 faillissementsbescherming. Daarbij verwees het naar de ineenstorting van FTX vanwege zijn financiële problemen. BlockFi zei het volgende:

Als onderdeel van onze pogingen tot herstructureringsing zullen we ons concentreren op het terugvorderen van alle verplichtingen jegens BlockFi. Het handelen in het beste belang van onze klanten is onze belangrijkste focus. Hoofdstuk 11 is een transparant proces. We zullen blijven communiceren met onze klanten om ervoor te zorgen dat ze rechtstreeks van ons horen.

Op basis van de onlangs vrijgegeven financiële gegevens werd de waarde van de leningvordering van Alameda Research en assets gekoppeld aan FTX aangepast naar $0. Na de aanpassingen bleef BlockFi achter met $1,3 miljard aan assets. Hiervan werd $668,8 miljoen verklaard als “liquid/te distribueren”.

Exchange nieuws

Breaking: Binance legt handel stil vanwege storing
Binance-medewerkers zouden klanten in China helpen om KYC-controles te omzeilen
Coinbase gewaarschuwd door SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin