BlockFi
Exchange

Failliete BlockFi klaagt de oprichter van FTX aan

Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, zou zijn aandeel in Robinhood hebben beloofd als onderpand aan de inmiddels failliete BlockFi.

BlockFi klaagt Sam Bankman-Fried aan

De onlangs failliet gegane crypto geldschieter BlockFi klaagt Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, aan om aandelen van Robinhood te verkrijgen die hij eerder deze maand als onderpand aan het bedrijf zou hebben gegeven.

De aanvraag, die aanvankelijk werd gemeld door The Financial Times, kwam slechts enkele uren nadat BlockFi het faillissement had aangevraagd. Daarbij verwees het naar een liquiditeitscrisis veroorzaakt door de blootstelling aan de FTX exchange van Bankman-Fried en Alameda research.

De aanklager beweert dat Bankman-Fried’s Emergent Fidelity Technologies, in samenwerking met ED&F Man, in bezit is van het onderpand dat toebehoort aan BlockFi. ED&F Man is een in Londen gevestigde financiële dienstverlener die optrad als makelaar voor Bankman-Fried.

Deze assets werden onder de voorwaarden van een overeenkomst, die op 9 november werd gesloten, toegezegd aan BlockFi.

Bankman-Fried kocht zijn belang van 7,6% in de app Robinhood in mei 2022. Dit aandeel was volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op dat moment ongeveer $600 miljoen waard.

De aanvraag, ingediend bij dezelfde rechtbank in New Jersey waar BlockFi voor faillissementsbescherming koos, beweert dat Bankman-Fried “in gebreke is gebleven met betrekking tot zijn verplichtingen onder de overeenkomst”. Daarnaast beweert het dat Bankman-Fried zijn verplichtingen niet is nagekomen, ondanks schriftelijke kennisgeving.

De failliete geldschieter zei dat het nu zal proberen de voorwaarden van de overeenkomst af te dwingen. Daarbij wil het bedrijf haar onderpand terug vorderen.

BlockFi niet het enige voorbeeld

De Financial Times beweert ook, onder verwijzing naar niet nader genoemde en onbevestigde bronnen, dat Bankman-Fried zijn belang in Robinhood op zijn lijst van assets had vermeld. Eerder deze maand ondernam hij de laatste wanhopige pogingen om geld op te halen bij investeerders om FTX te redden.

BlockFi is niet de enige aan wie Bankman-Fried enorme bedragen beloofde om andere in moeilijkheden verkerende bedrijven te redden tijdens de strenge crypto winter eerder dit jaar.

In augustus 2022 bood FTX aan om de in moeilijkheden verkerende crypto-geldschieter Voyager te kopen voor $70 miljoen. Het bedrijf is nu op zoek naar een nieuwe koper.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?