Exchange Nieuws

Sam Bankman-Fried aan personeel: ‘Er is nog een kans om FTX te redden’

Voormalig FTX-topman Sam Bankman-Fried stuurde onlangs een brief met uitleg over de toekomst van het bedrijf naar zijn medewerkers.

SBF: ‘We hadden FTX kunnen redden’

Op 23 november deelde financieel journalist Liz Hoffman een brief die Sam Bankman-Fried (SBF) naar het personeel van FTX zou hebben gestuurd. Daarin beschreef hij de onzekere staat van het bedrijf.

Het onderpand van FTX en Alameda zakte van een waarde van $60 miljard naar een waarde van minder dan $10 miljard. De problemen werden verergerd door het feit dat het onderpand het eigen token van de exchange, FTT, omvatte.

Bankman-Fried deed echter enkele onthullingen die mogelijk de uitkomst voor FTX hadden kunnen veranderen.

De voormalige crypto-miljardair gaf aan dat FTX nog steeds van waarde had kunnen zijn. Hij beweerde dat er, toen het bedrijf failliet ging, veel investeerders klaar stonden om miljarden in het bedrijf te storten.

We hadden een aanzienlijke financiering kunnen ophalen. Er kwam een potentiële geïnteresseerde met een aanbod van miljarden dollars, ongeveer acht minuten nadat ik de Chapter 11-documenten had ondertekend.

– Ssam Bankman-Fried

Hij voegde eraan toe dat tussen dit geld, het resterende onderpand en de rente van andere partijen, FTX waarschijnlijk veel waarde aan klanten had kunnen teruggeven. Daarnaast gaf hij aan dat ze het bedrijf waarschijnlijk hadden kunnen redden.

SBF beweert dat er nog steeds investeerders zijn die miljarden dollars willen betalen. Hij voegde er echter aan toe dat hij er nu geen bevoegdheid meer over heeft het bedrijf.

Misschien is er nu zelfs nog een kans om het bedrijf te redden.

– Sam Bankman-Fried

Op 17 november meldde Newsbit al dat de nieuwe FTX-CEO, John Ray, bevestigde dat Sam Bankman-Fried niet langer een rol speelt binnen het bedrijf.

Ouders van Bankman-Fried kochten voor $120 miljoen aan huizen in de Bahama’s

Op 23 november onthulde Reuters een enorme koopwoede van onroerend goed door de ouders en senior executives van Sam Bankman-Fried. Volgens het artikel kochten ze de afgelopen twee jaar minstens 19 eigendommen ter waarde van ongeveer $120 miljoen in de Bahama’s.

Bovendien besteedde een van de eenheden van het bedrijf 300 miljoen dollar in de Bahama’s aan het kopen van huizen en vakantiewoningen voor het personeel.

Op 22 november meldde BeInCrypto dat de belastingaangiften van bedrijven beweren dat FTX en Alameda een verlies van $3,7 miljard hadden.

Exchange nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Binance wijst 1 miljard dollar toe aan crypto-herstelfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten