failliet
Blockchain

Crypto-leenplatform BlockFi vraagt zijn faillissement aan

BlockFi is het volgende slachtoffer van het imploderen van FTX. Opvallend is dat BlockFi eerder dit jaar al bijna kopje onder ging, maar destijds werd gered met een lening van 400 miljoen dollar door FTX. Het probleem is dat FTX er nu niet meer is en dat BlockFi kan fluiten naar de lening.

Wat is er gebeurd?

Na het omvallen van Three Arrows Capital als gevolg van het ineenstorten van het Terra-protocol en de Luna token, gebeurde er iets vreemds. BlockFi CEO Zac Prince moest aankondigen dat zijn bedrijf een grote klant moest liquideren, al kon hij niet bevestigen wie of welke entiteit dat was. De kans is groot dat het om het Three Arrows Capital van Su Zhu ging.

Kort daarna kreeg het van FTX een kredietfaciliteit van 250 miljoen dollar, die later werd uitgebreid naar 400 miljoen dollar. Dat gaf FTX US ook de mogelijkheid om het bedrijf later over te nemen. Nu is duidelijk dat die hele deal er nooit meer zal komen, omdat beide partijen er straks waarschijnlijk niet meer zijn.

Opvallend is dat BlockFi in juni nog geld zou ophalen tegen een waardering van 1 miljard dollar. We zijn nu een paar maanden verder en het bedrijf is niets meer waard. Zo snel kan het dus gaan in de crypto-industrie. BlockFi kwam in 2017, maakte overal in de industrie reclame en is vijf jaar later alweer verdwenen.

100.000 crediteuren

Als we de faillissementspapieren mogen geloven (en daar gaan we wel vanuit), dan heeft BlockFi op het moment van schrijven 100.000 crediteuren. Het bedrijf zou tussen de 1 miljard en 10 miljard dollar aan zowel assets als schulden hebben. De grootste crediteur van BlockFi is Ankura Trust Company, die een claim van 730 miljoen dollar heeft openstaan bij het bedrijf. Dat is niet mals.

Ook West Realm Shires (FTX US) staat op de lijst voor een bedrag van 275 miljoen dollar. Opvallend is dat dat ook de Securities and Exchange Commission (SEC) tussen de crediteuren staat met een openstaande claim van 30 miljoen dollar. Ook dit kan weleens ellendige naweeën hebben voor de industrie. 

Blockchain nieuws

NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten