Blockchain

Su Zhu van Three Arrows Capital wil terugkeren met een eigen podcast

Three Arrows Capital (3AC) oprichter Su Zhu is na het omvallen van zijn gigantische crypto-investeringsfonds van plan om een comeback te maken. Na het omvallen van FTX is Su Zhu weer actief op Twitter en in een bericht van 27 november deelt hij zijn plannen. Het idee is om een filosofische video-podcast te starten waarin hij het leven bespreekt.

Bekeerd tot de Islam

Het lijkt erop dat Zhu is bekeerd tot de Islam, want in zijn bericht van 27 november staat ook een referentie naar Allah. Het is echter de vraag in hoeverre de crypto-gemeenschap zit te wachten op de terugkeer van Zhu. Met de risico’s die hij met 3AC nam heeft hij veel mensen binnen de industrie schade aangedaan. In een interview met Bloomberg van 22 november hintte Zhu zelfs naar de oprichting van een nieuw investeringsfonds.

Het zou gaan om een zogenaamd “all-weather fund”, een beleggingsfondsen dat alle weersomstandigheden moet kunnen doorstaan. Een fonds dat investeert in zowel traditionele financiële assets als crypto. Overigens krijgt Zhu behoorlijke kritiek over zijn keuze om Allah te noemen in de berichten. Het rekenen van rente over leningen is bijvoorbeeld ‘haram’, wat betekent dat het verboden is in de Islamitische wereld.

Ook Alex Mashinsky keert terug

Er keren op dit moment meer ‘gevallen helden’ terug in de crypto-wereld. Ook Alex Mashinsky, de oprichter van het gevallen crypto-leenplatform Celsius laat plotseling weer van zich horen. Over de afgelopen weken is Mashinsky meerdere malen verschenen in een Twitter Spaces. In een Twitter Space van 27 november komt Mashinsky plotseling met het idee om namens Celsius FTX aan te klagen en hen te laten betalen voor de problemen bij zijn leenplatform.

https://twitter.com/TheFinancer/status/1596683290014097408

Het lijkt erop dat veel ‘boeven uit het verleden’ proberen om van de situatie rondom FTX gebruik te maken en zichzelf als slachtoffers neer te zetten. Alles bij elkaar zijn Mashinsky, Zhu (en zijn mede-oprichter Kyle Davies) 6,3 miljard dollar schulden aan hun crediteuren.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?