Ethereum
Ethereum

Bloomberg analist: Ethereum ETFs worden ‘sidekick’ van Bitcoin ETFs

Bloomberg analist Eric Balchunas heeft weinig vertrouwen in een succesvolle lancering van de Ethereum ETFs deze maand. Volgens Balchunas hebben de ETFs voor Ethereum niet de potentie om hetzelfde effect te sorteren als die van Bitcoin en blijven ze een soort “sidekick” voor die van Bitcoin.

Weinig vertrouwen in Ethereum ETFs

“Bitcoin is als genoeg hete crypto-saus. Je hebt er genoeg van met alleen Bitcoin. Deze assets bewegen toch redelijk synchroon en Ethereum is moeilijker uit te leggen. Ik zie de Ethereum ETFs als niets meer dan een sidekick voor die van Bitcoin”, aldus Balchunas.

Waar de “Bitcoin is digitaal goud” waardepropositie makkelijk is om te begrijpen, lijkt het Ethereum ecosysteem meer op die van een tech-aandeel, waardoor het moeilijker is voor traditionele investeerders om te begrijpen; zo legt Balchunas uit.

Ophelia Snyder denkt dat we de Ethereum ETF vooral niet teveel naast die van Bitcoin moeten leggen. De Bitcoin ETF hoorde bij de meest succesvolle ETF-lanceringen uit de geschiedenis.

“Het idee dat de Bitcoin ETF lanceringen een standaard zijn is niet realistisch. De Ethereum ETFs zullen ook een succesvolle lancering kennen. Ze zullen het significant beter doen dan de gemiddelde ETF. Ik denk dat ze bij de top ETF-lanceringen ooit gaan horen”, aldus Snyder, de mede-oprichter van 21Shares.

Wanneer komen de Ethereum ETFs?

Wanneer de Ethereum ETFs precies komen is niet helemaal duidelijk. Alles lijkt gereed voor een snelle lancering, maar het is nog altijd wachten op het ultieme groene licht.

Qua timing had de lancering van de Ethereum ETFs beter gekund. Het gaat niet goed met de markt en meestal zijn dat niet de beste momenten om nieuwe investeringen te lanceren.

De honger naar Ethereum zal op dit moment niet gigantisch zijn, waardoor het lastig is om een succesvolle lancering voor te stellen.

Wat dat betreft zou het voor Ethereum helemaal niet erg zijn als de lancering wordt uitgesteld tot een moment waarop de markt er wat beter voorstaat. Zeker als je bedenkt dat de aandelenmarkten nog altijd goed presteren.

Vaak zie je dat Bitcoin en aandelen redelijk synchroon stijgen en dalen, maar daar is nu helemaal geen sprake meer van.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
SEC geeft ‘voorlopige goedkeuring’ aan ten minste 3 Ethereum ETF-uitgevers
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers