Bitcoin

Bloomberg: “Bitcoin zal dit jaar de 20.000 dollar bereiken”

Bloomberg zegt dat alle tekenen erop wijzen dat Bitcoin in 2020 een grote bull run mee gaat maken. De enige vraag is of het de recordhoogte van $20.000 zal doorbreken.

Het laatste rapport van Bloomberg onthult dat het bedrijf verwacht dat Bitcoin de recordhoogtes van 2017 opnieuw zal testen en dat de koers zelfs kan oplopen tot $28.000.


Grote institutionele interesse

In het rapport staat beschreven dat COVID-19 het volwassen worden van de Bitcoin heeft versneld. Dit laat zien hoe krachtig de digitale munt is ten opzichte van traditionele aandelen. Daarnaast wijst Bloomberg erop dat steeds meer institutionele beleggers, en met name Grayscale, heel veel Bitcoins opkopen.

“Onze grafiek toont aan dat de Grayscale Bitcoin trust al bijna 340.000 Bitcoins beheerd, wat ongeveer 2% van het totale aanbod is. Ongeveer twee jaar geleden bezat Grayscale nog maar 1%.” Ook koopt Grayscale meer dan 25% van alle nieuwe BTC’s op dit jaar.”

Grayscale koopt nieuwe munten op – Bron: Bloomberg

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin koers kan stijgen naar $28k

Het rapport zegt dat “er iets echt mis moet gaan” om ervoor te zorgen dat Bitcoin niet in waarde stijgt. Ook stelt het dat Bitcoin een hoogtepunt van $20.000 zal bereiken en zelfs een nieuw hoogtepunt van $28.000 kan gaan meemaken:

“Vorig jaar lag het hoogtepunt ongeveer rond de $14.000, wat betekent dat het goed mogelijk is dat in 2020 we de koers zien verdubbelen als het binnen de recente band roteert.”

Volgens het rapport is een andere belangrijke reden waarom de BTC koers kan stijgen de snelle groei van de stablecoin Tether (USDT). Afgelopen mei bedroeg de marktkapitalisatie 4 miljard dollar. Een jaar later werd het uitgebreid tot 10 miljard dollar. De toename van de circulatie van de stablecoin duidt op een grotere acceptatie van crypto-activa:

Correlatie tussen Bitcoin en Tether – Bron: Bloomberg

“Interesse in digitale links naar de dollar is de noodzaak om zonder tussenpersoon transacties te verrichten en waarde op te slaan in de reservemunt van de wereld. We kunnen niet anders dan parallellen trekken met de acceptatie van papieren valuta’s door de geschiedenis heen terwijl de wereld van vandaag snel op weg is naar digitalisering. ”

Een verdubbeling van de prijs lijkt nog ver weg, maar we hoeven nog maar 6 maanden te wachten om te zien of Bloomberg gelijk gaat krijgen en de koers zal stijgen naar een nieuw hoogtepunt.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?