Nieuws

Bloomberg: Indicatoren laten zien dat Bitcoin koers weer gaat dalen


Belangrijke indicatoren geven aan dat de Bitcoin (BTC) prijs weer kan gaan dalen. Dit laat Bloomberg weten in een rapport.


Waarom de Bitcoin koers weer gaat dalen

In het rapport staat geschreven dat er signalen zijn dat er minder langetermijnaankopen gedaan worden. Dat betekent dat de vraag naar Bitcoin verminderd. Bloomberg merkt op dat de ‘Moving Average Convergence Divergence’ (MACD) indicator van de crypto sinds mindden februari naar beneden is gezakt.

de MACD is een trend indicator die de relatie toont tussen twee voortschrijdende gemiddelden. De indicator geeft de richting van de trend en de sterkte van deze trend aan. Naast deze gegevens geeft de indicator een koop of verkoopsignaal af.

Bitcoin heeft de psychologische $4000 dollar grens een aantal keren getest in de afgelopen weken. Echter, is het BTC niet gelukt om de grens definitief te doorbreken. Bloomberg stelt, dat totdat de Bitcoin dit niveau doorbreekt, het te maken krijgt met verkoopdruk. Analist Mike McGlone zegt:

“De hele branche is rijp om terug naar onder te zakken. De omstandigheden zijn vergelijkbaar met november 2018, net voor de ineenstorting. De prijzen consolideren zich binnen kleinere marges, met enkele scherpe rally’s.


Beleggers zijn meer geïnteresseerd in altcoins

Er is nog een andere trend aanwezig in de crypto sector. Experts vertellen dat steeds meer beleggers hun Bitcoins verkopen om altcoins van te kopen. eToro analist Greenspan zegt:

“Het is gewoon dat beleggers op dit moment meer potentieel zien in sommige van de kleinere altcoins. Terwijl we het hoogtepunt naderen van de cryptowinter, zien we sommige van de altcoins de laatste paar weken spectaculaire vooruitgang boeken.”

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $3911 dollar. Dat is nagenoeg gelijk met de prijs van een dag geleden.

Tip: Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.