Bloomberg: ‘Statistieken tonen aan dat Bitcoin naar $12.000 gaat stijgen’

De Bitcoin koers beweegt de afgelopen tijd langzaam. De cryptocurrency is al twee maanden aan een krap bereik gebonden en liet geen duidelijke trend verandering zien.


Hoogtepunt voor actieve BTC adressen

Desondanks hebben analysebedrijven een toename van het gebruik van Bitcoin waargenomen. Santiment zei op 2 juli het volgende en verwees naar de onderstaande grafiek:

“Twee dagen geleden registreerde ETH zijn hoogste netwerkactiviteit sinds 2018. Gisteren steeg het aantal dagelijkse adressen dat interactie had met Bitcoin ook tot een hoogtepunt van 2 jaar tot 1,07 miljoen! De laatste keer dat de dagelijkse adresactiviteit van BTC zo hoog was, was op 17 januari 2018. “

Aantal dagelijks actieve adressen op Bitcoin – Bron: Twitter

Volgens een analist van Bloomberg betekent deze piek in het gebruik van Bitcoin dat de prijs flink kan gaan stijgen.


Statistieken impliceren een aankomende stijging

Op 2 juli heeft Mike McGlone, analist van Bloomberg, de nieuwste crypto vooruitzichten van het bedrijf vrijgegeven. Met de titel ‘A Resting Bitcoin Bull’, stond McGlone achter zijn bullish sentiment dat hij sinds begin 2020 in deze maandelijkse rapporten heeft beschreven.

De belangrijkste factor achter zijn positieve verwachtingen is de piek in het aantal actieve Bitcoin adressen. Verwijzend naar vergelijkbare gegevens als die van Santiment, schreef McGlone:

“Het aantal actieve Bitcoin adressen dat wordt gebruikt, suggereert een waarde die dichter bij $12.000 ligt, gebaseerd op historische patronen. Het aantal actieve adressen is een belangrijk signaal van de prijsdaling van 2018 en het herstel van 2019. Als gevolg van een grotere acceptatie heeft het 30-daagse gemiddelde van unieke adressen van Coinmetrics de piek van vorig jaar overschreden.”

De analist voegde eraan toe dat de laatste keer dat deze metriek zijn laatste hoogtepunt overschreed, Bitcoin zich herstelde van de ‘diepten van een bear markt’. McGlone vertelt dat hij verwacht dat de Bitcoin prijs zal kunnen stijgen naar $12.734.


Andere positieve signalen

Het sterke groeiende aantal actieve Bitcoin adressen is niet de enige factor die McGlone als positief beschrijft. De analist noemde de volgende trends als positieve signalen dat de Bitcoin prijs zal kunnen stijgen:

  • De Bitcoin-futures worden steeds populairder en dat bevestigt dat de markt volwassener wordt.
  • Grayscale’s Bitcoin Trust heeft een extreem grote vraag gezien van institutionele beleggers.
  • Bitcoin begint steeds meer op goud te lijken, wat aantoont dat de markt volwassener wordt.
  • Tot slot zal de “ongeëvenaarde kwantitatieve verruiming van de centrale banken en de stijgende goudprijs” waarschijnlijk een positieve factor zijn voor de Bitcoin