Bitcoin

Bloomberg waarschuwt voor sterke Bitcoin daling

Na een sterke opwaartse trend, is de prijs van Bitcoin weer aan het dalen. De cryptocurrency wordt nu verhandeld rond de $9.750 – bijna 5% lager dan de piek van $10.200 die dit weekend werd bereikt.


Bloomberg bang voor nog lagere prijs

Hoewel dit op zich geen grote terugval is, waarschuwde Bloomberg onlangs voor een steile daling. Ze verwezen naar technische factoren die suggereren dat de BTC prijs flink zal gaan dalen. Deze diepe terugslag werd verwacht nadat Bitcoin prijs tot boven de $10.000 steeg.

In het artikel “Bitcoin daalt vanaf $10.000 terwijl technici wijzen op slechte vooruitzichten”, schreef Bloomberg dat BTC nog verder kan dalen. Simpelweg omdat het de vorige keer dat het de $10.000 overschreed, veel problemen had:

BTC worstelde op dezelfde manier in september toen het $10.000 overschreed – de daaropvolgende maand verloor het meer dan 14%.

Het bedrijf voegde eraan toe dat Bitcoin ‘overbought’ is op basis van de 14-daagse relative strength-index (RSI). Deze twee factoren bij elkaar, schreef Bloomberg, “suggereren een mogelijke prijsdaling.”


TD Sequential Indicator

Thomas Thornton van Hedge Fund Telemetry heeft onlangs opgemerkt dat de TD Sequential Indicator vandaag een zogenaamde ’13’ cande heeft laten zien (wat vaak een ommekeer betekent). Thornton voegde eraan toe dat dit technische signaal, gekoppeld aan het feit dat BTC overbought is, een teken is dat het verstandig is om je BTC te verkopen.

Dit signaal is belangrijk omdat de TD Sequential de afgelopen jaren extreem nauwkeurig is geweest in het voorspellen van de omkeerpunten van Bitcoin. Het impliceert dus dat BTC de komende weken zeker een paar procenten, misschien wel meer, zal dalen.


Sommigen denken dat Bitcoin nog bullish is

Ondanks bovenstaande argumenten denken sommige mensen nog steeds dat de Bitcoin markt zeer bullish is.

Crypto analist Parabolic Thies merkte op dat de recente daling van Bitcoin voorspeld is. Hij verteld dat het normaal is dat we een kleine correctie meemaken na zo’n enorme stijging.

Hij voegde eraan toe dat er geen reden is om je zorgen te maken. “De $8.800 trend low is namelijk nog lang niet bereikt. Dit suggereert dat deze flash-crash slechts een kleine correctie was in een grotere bull-trend voor Bitcoin.”

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?