Blockchain Nieuws

BMW & Ford steunen geboortecertificaten van voertuigen via blockchain

De autofabrikanten BMW en Ford hebben gezamenlijk met een aantal andere grote techbedrijven hun steun uitgesproken voor een nieuw blockchain-project. Het nieuwe blockchain-project kent naar verluidt als het ware geboortecertificaten toe aan voertuigen.


Potentiële kopers niet meer misleid

Het grote voordeel hiervan is bijvoorbeeld bij de verkoop van tweedehands auto’s. Op deze manier kunnen auto verkopers potentiële kopers niet misleiden met misinformatie, zoals het aanpassen van de kilometertellers, of het wijzigen van gegevens in een onderhoudsboekje.

Het initiatief zou het dan ook mogelijk maken om auto’s vanaf de fabricage te volgen, inclusief momenten van eigendomsoverdrachten, de onderhoudshistorie en records van de kilometerstand. Ook zou extra informatie zoals eventuele opgelopen schade kunnen worden bijgehouden. De blockchain-technologie biedt dan ook de oplossing voor dergelijke fraudegevoelige zaken. Het nieuwe systeem wordt naar verluidt nog doorontwikkeld om onder andere ook een betrouwbare weergave van de toestand van een voertuig te creëren.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Meerdere use-cases

De oplossing heeft direct meerdere use-cases. Zo vermindert het in eerste instantie de kans op fraude of een mogelijke miskoop. Hiernaast kan de oplossing ook direct ingezet worden voor financierders van voertuigen, die op deze manier een betrouwbare weergave hebben van de auto en al zijn historie.

Nu zien dus ook BMW en Ford brood in de nieuwe blockchain-oplossing. Zo verteld Andre Luckof, die zich bij BMW bezig houdt met nieuwe potentiële technologieën voor in hun auto’s het volgende: “Deze oplossing is een cruciale bouwsteen in de algehele transformatie naar een wrijvingloos en vertrouwd mobiliteitsecosysteem.”

Doordat BMW en Ford nu officieel hun ondersteuning uitgesproken hebben, wordt verwacht dat meer autobedrijven zullen volgen. Naar verluidt ondersteund ook Honda het project al voor een langere tijd. Hierdoor lijkt de blockchain-technologie steeds beter een weg te vinden binnen de auto-industrie. Het is nog onbekend wat de volgende stap zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten